Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams geheimzinnig over ontwikkeling FW43B: "Dat willen we niet prijsgeven"

Williams is niet langer meer de hekkensluiter in de Formule 1. De ambities van het team reiken echter verder dan dat. Iedereen moet verslagen worden, iets dat met de huidige FW43B niet gaat lukken. Over die auto doet Williams-CEO Jost Capito geheimzinnig.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Je zou je af kunnen vragen wat Williams als achterhoedeteam prijs kan geven aan de concurrent. Toch is Williams-CEO Jost Capito geheimzinnig als hij door Auto, Motor und Sport gevraagd wordt waar Williams de ontwerptokens voor 2021 aan heeft besteed.

"Dat willen wij niet zeggen. We hebben er sowieso maar één aangesproken, omdat we met een aanpassing in de aerodynamica we nog eens twee tokens nodig zouden hebben gehad."

De houding is tekenend voor Williams. Het team wil op eigen benen blijven staan, dat is met de overname door Dorilton Capital in 2020 niet veranderd. Een samenwerking met een ander, groter team ziet men absoluut niet zitten.

"Wij willen onafhankelijk blijven. Als je als doel hebt om op enig moment weer voor de wereldtitel te vechten, dan heb je geen keuze. Dan kan je niet door het leven gaan als een tweederangs team."

Over overnames gesproken, de kans is groot dat Williams op enig moment George Russell verliest, logischerwijs aan Mercedes. Capito houdt ernstig rekening met dat scenario: "Als Mercedes een coureur een aanbod doet, dan is het voor welk team dan ook moeilijk om die coureur te behouden."

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje