Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams sluit keiharde coureurswissel voor GP Australië niet uit

Mocht men bij Williams twijfelen over wie er de eerste en wie er de tweede coureur is, dan is dat nu wel duidelijk. Teambaas James Vowles sluit namelijk niet uit de auto van Logan Sargeant aan Alexander Albon te geven.

Sargeant Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië crashte Alexander Albon zwaar, hetgeen Williams mogelijk voor een groot probleem stelt. Het team bevestigde immers dat men geen derde chassis bij zich heeft. Als het chassis onherstelbaar is beschadigd, moet het team het raceweekend met één auto uitzingen.

Teambaas James Vowles maakt enige tijd na die eerste vrije training tegenover Autosport de balans op: "Het was een behoorlijke crash. De motor is beschadigd, de versnellingsbak ligt in tweeën en het chassis is beschadigd. Slechter kunnen we het niet treffen. Het klopt dat we geen derde chassis hier hebben. De vraag is dus of we dit chassis kunnen repareren."

"We hebben reparatiekits, maar of dat afdoende gaat zijn weet ik niet na zo'n serieus incident", zo vervolgt hij, om vervolgens in te gaan op de vraag of het team zal overwegen om de auto van Logan Sargeant aan Alexander Albon te geven als de auto daadwerkelijk onherstelbaar beschadigd is. Het antwoord laat niets aan duidelijkheid te wensen over.

Sargeant het slachtoffer van Albon's crash?

"Eén punt alhier kan aan het einde van het seizoen het verschil maken tussen P6 en P10 bij de constructeurs, zo simpel is het. Maar het hangt af van hoe goed VT2 gaat. Daarbij wil ik zien hoe goed de auto is en wat de opties zijn met betrekking tot het chassis."

Vowles geeft aan dat het niet meenemen (lees: het niet gereed hebben) van een derde chassis een ingecalculeerd risico betreft: "We hebben de nieuwe auto en alles wat daarbij hoort tot de limiet hebben gepusht. Eén van de offers die we hebben moeten brengen is dat we dan pas voor het derde raceweekend een derde chassis hadden, een doel dat we net niet hebben gehaald."

Mocht Williams daadwerkelijk besluiten om de auto van Sargeant aan Albon te geven, dan moet het team een motor én versnellingsbak uit de poule van Albon daarin installeren.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China