Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Williams verklaart passeren Schumacher met pijnlijke conclusie: "Moeten we eerlijk over zijn"

Dit weekend zien we Franco Colapinto voor het eerst als racecoureur in de Williams. Hij was één van de drie kandidaten voor het stoeltje. Teambaas James Vowles legt uit waarom de andere twee afvielen en dat is met name voor Mick Schumacher een hard gelag.

Sargeant Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Franco Colapinto was één van de drie opties voor Williams, Liam Lawson en Mick Schumacher waren de andere twee. Tegenover onder ander RacingNews365 verklaart teambaas James Vowles hoe men bij Colapinto uit is gekomen, waarbij hij de andere kandidaten één voor één wegstreept.

"De contractuele situatie tussen en Liam en Red Bull werkt hier niet bij Williams, die optie viel daardoor af", zo begint hij, om vervolgens een stuk dieper in te gaan op de kwestie Schumacher.

"Mick heeft zich ontzettend verbeterd sinds zijn tijd bij Haas, daar bestaat geen twijfel over. Hij is een bekwame coureur. Hij heeft zijn kans al gehad en hij heeft geweldig werk verzet voor Alpine (met name in het WEC, red.), voor Mercedes en voor McLaren."

"Iedereen in zijn nabijheid zal je vertellen dat hij ten goede is veranderd en dat hij zich goed heeft aangepast. De vraag is dan nog: 'zetten we hem in de auto, waarbij hij het ongetwijfeld goed zou doen?', of investeren we in iemand vanuit de eigen gelederen, iemand die duizenden ronden voor ons reed in de simulator en de enige is die met onze auto heeft gereden in een vrije training?"

"In de data zien we hoe hij presteert en we zien dan ook noemenswaardige stappen. Ik denk dat beide coureurs in dezelfde categorie vallen: goed, maar niet speciaal. Ik denk dat we hier eerlijk over moeten zijn. Mick is niet speciaal. Hij zou gewoon goed zijn. Hij neemt wel veel meer ervaring mee, maar hier bij Williams geloven we in één van onze waarden, dat we dienen te investeren in de jonge generatie coureurs."

"De toekomst van Williams bestaat niet uit investeringen in het verleden. Het gaat om investeringen in talenten waarmee we de toekomt tegemoet kunnen treden. De komende weken zullen we aankondigen hoe we onze Academy in zullen richten en welke investeringen daarmee gemoeid zijn. En als je dat soort bedragen in een dergelijk traject pompt, moet je ook de daad bij het woord voegen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull