Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Winnende Verstappen wijst Red Bull op twee verbeterpunten in gevecht met Ferrari

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië op prachtige wijze gewonnen, maar de Nederlander analyseert er na de race meteen op los. Hij ziet twee vlakken waarop Ferrari het heel goed doet en waar zijn team naar moet kijken.

MP9 6243
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Max Verstappen wist in Saoedi-Arabië na een start vanaf de vierde plek uiteindelijk de overwinning te pakken. Hij moest daarvoor wel met Charles Leclerc afrekenen.

Bij de start rekende hij al meteen met Carlos Sainz af, terwijl hij wat later met een gelukje voorbij kwam aan zijn teamgenoot Sergio Perez.

De Mexicaan had net een pitstop gemaakt toen de safety car op de baan kwam en hij de leiding daardoor uit handen gaf. Verstappen beseft dat maar al te goed. "We hadden wat geluk met de safety car, waardoor we van drie naar twee gingen. Dat was natuurlijk wel zonde voor Checo", vertelt hij voor de camera van Viaplay.

"Daarna probeerde ik aan te haken bij Charles en hij was echt aan het pushen. Ik probeerde mijn banden te sparen en de energie eruit te houden, maar tegelijkertijd probeerde ik ook aan te blijven haken."

Slimme Leclerc

Na een lange virtual safety car-periode in de slotfase van de race kon Verstappen de aanval op de Ferrari-coureur en dus de leidende positie openen. Een zinderend gevecht ontvouwde zich.

"Toen kwam de virtual safety car en zag je dat Leclerc problemen met zijn banden had", blikt Max terug. "Ik had een paar keer de kans om aan te vallen en hij speelde het slim in die laatste bocht."

Toch ziet Verstappen een verbeterpuntje voor zijn team, want Ferrari doet iets goed met haar batterij. Het was echter niet genoeg voor de Italianen om Verstappen van zijn eerste seizoenszege af te houden.

"Zij hebben alleen een hele agressieve aanvalsmodus voor hun batterijgebruik. Daar moeten we naar kijken, want daardoor is het altijd heel lastig in te schatten hoe we ze in moeten halen met DRS. Uiteindelijk is het goed gekomen. We hebben hem in gehaald op weg naar bocht een."

Volhouden

Maar toen Leclerc was ingehaald, was het gevecht zeker nog niet klaar. Verstappen moest nog alle zeilen bijzetten om de rode bolide achter zich te houden. Het lukte hem uiteindelijk wel.

"Daarna bleef het heel spannend, want hij zat constant in de DRS. Volgens mij zaten we allebei heel laag qua batterijstand en dat is best pijnlijk op dit circuit. Ik heb 'm in ieder geval over de streep getrokken en we zijn dit seizoen onderweg!", zo doelt hij op zijn eerste punten en zege.

Tot slot stipt Verstappen nog een verbeterpuntje aan. Hij ziet namelijk een sterk Ferrari als het aankomt op bandenslijtage.

"We hebben hier met wat minder vleugel gereden ten opzichte van hen en dat pakte eigenlijk wel goed uit voor ons. Op elk circuit zal het echter weer anders zijn, maar je ziet dat het heel dicht bij elkaar zit. Ferrari ziet er goed uit qua bandenslijtage, dus dat zijn ook wat dingen om naar te kijken."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull