Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Winnende Verstappen wijst Red Bull op twee verbeterpunten in gevecht met Ferrari

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië op prachtige wijze gewonnen, maar de Nederlander analyseert er na de race meteen op los. Hij ziet twee vlakken waarop Ferrari het heel goed doet en waar zijn team naar moet kijken.

Max Verstappen wist in Saoedi-Arabië na een start vanaf de vierde plek uiteindelijk de overwinning te pakken. Hij moest daarvoor wel met Charles Leclerc afrekenen. Bij de start rekende hij al meteen met Carlos Sainz af, terwijl hij wat later met een gelukje voorbij kwam aan zijn teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan had net een pitstop gemaakt toen de safety car op de baan kwam en hij de leiding daardoor uit handen gaf. Verstappen beseft dat maar al te goed. "We hadden wat geluk met de safety car, waardoor we van drie naar twee gingen. Dat was natuurlijk wel zonde voor Checo", vertelt hij voor de camera van Viaplay . "Daarna probeerde ik aan te haken bij Charles en hij was echt aan het pushen. Ik probeerde mijn banden te sparen en de energie eruit te houden, maar tegelijkertijd probeerde ik ook aan te blijven haken."

Slimme Leclerc

Na een lange virtual safety car-periode in de slotfase van de race kon Verstappen de aanval op de Ferrari-coureur en dus de leidende positie openen. Een zinderend gevecht ontvouwde zich. "Toen kwam de virtual safety car en zag je dat Leclerc problemen met zijn banden had", blikt Max terug. "Ik had een paar keer de kans om aan te vallen en hij speelde het slim in die laatste bocht." Toch ziet Verstappen een verbeterpuntje voor zijn team, want Ferrari doet iets goed met haar batterij. Het was echter niet genoeg voor de Italianen om Verstappen van zijn eerste seizoenszege af te houden. "Zij hebben alleen een hele agressieve aanvalsmodus voor hun batterijgebruik. Daar moeten we naar kijken, want daardoor is het altijd heel lastig in te schatten hoe we ze in moeten halen met DRS. Uiteindelijk is het goed gekomen. We hebben hem in gehaald op weg naar bocht een."

Volhouden

Maar toen Leclerc was ingehaald, was het gevecht zeker nog niet klaar. Verstappen moest nog alle zeilen bijzetten om de rode bolide achter zich te houden. Het lukte hem uiteindelijk wel. "Daarna bleef het heel spannend, want hij zat constant in de DRS. Volgens mij zaten we allebei heel laag qua batterijstand en dat is best pijnlijk op dit circuit. Ik heb 'm in ieder geval over de streep getrokken en we zijn dit seizoen onderweg!", zo doelt hij op zijn eerste punten en zege. Tot slot stipt Verstappen nog een verbeterpuntje aan. Hij ziet namelijk een sterk Ferrari als het aankomt op bandenslijtage. "We hebben hier met wat minder vleugel gereden ten opzichte van hen en dat pakte eigenlijk wel goed uit voor ons. Op elk circuit zal het echter weer anders zijn, maar je ziet dat het heel dicht bij elkaar zit. Ferrari ziet er goed uit qua bandenslijtage, dus dat zijn ook wat dingen om naar te kijken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi