Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2020

WK-leider Mir wint eerste MotoGP-race tijdens Grand Prix van Europa

Joan Mir heeft zijn eerste MotoGP-overwinning ooit geboekt. De Suzuki-rijder en leider in de strijd om het wereldkampioenschap was een maatje te groot voor de rest van het veld. Teamgenoot Alex Rins werd tweede, voor KTM-rijder Pol Espargaro die knap als derde eindigden. Fabio Quartararo kwam in de eerste ronde ten val en Valentino Rossi viel uit met technische problemen.

36 joan mir esp dsc9019 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Joan Mir heeft op het circuit van Valencia zijn eerste MotoGP-race gewonnen. De Suzuki-rijder passeerde richting het einde van de race zijn teamgenoot Alex Rins die als tweede eindigde. Rins maakte door zijn tweede plaats het Suzuki-feestje compleet. Achter het Suzuki-duo eindigde poleman Pol Espargaro op zijn KTM-machine als derde. Door de overwinning staat Mir nog steviger aan de leiding van het wereldkampioenschap en is de Spanjaard met nog twee races te gaan de grote favoriet voor de MotoGP-wereldtitel van 2020.

Pol Espargaro vertrok op het circuit van Valencia vanaf poleposition, maar zag al snel beide Suzuki's aan zich voorbij komen. De blauwe coureurs zijn de laatste weken goed onderweg en ook in Valencia maakten Mir en Rins de dienst uit. Al in de eerste ronde zag Mir daarnaast Fabio Quartararo onderuit gaan, voorafgaand aan de race nog de nummer twee in de strijd om het wereldkampioenschap. Gedurende het seizoen leek de Fransman hard op weg te zijn naar zijn eerste wereldtitel, maar in de laatste races liet de Quartararo kostbare punten liggen. Ook op Valencia bleef de teller op nul staan, waardoor de Yamaha-rijder kansloos lijkt te zijn voor de titel.

Rins nam op het circuit van Valencia lange tijd de leiding in handen, maar acht ronden voor het einde pakte teamgenoot Mir de leiding over van zijn landgenoot. Ondanks dat Mir nog nooit een MotoGP-race wist te winnen, bleef hij kalm en gaf hij de leiding niet meer uit handen. Met zijn eerste overwinning groeide de voorsprong op de nummer twee in het kampioenschap uit naar 37 punten. Met nog twee races te gaan lijkt Mir dan ook hard op weg naar te zijn naar zijn eerste wereldtitel in de MotoGP.

Mocht Mir nog extreem veel punten verliezen, heeft Suzuki nog altijd Rins achter de hand. Rins behield zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van Europa en werkte zich daarmee op naar de tweede plaats in de strijd om het wereldkampioenschap. Suzuki bezet daardoor de eerste twee plekken in de strijd om het kampioenschap. Volgende week krijgt Mir op hetzelfde circuit van Valencia al zijn eerste matchpoint voor het binnenhalen van de titel.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Europa 2020

Pos. Coureur Merk
1. Joan Mir Suzuki
2. Alex Rins Suzuki
3. Pol Espargaro KTM
4. Takaaki Nakagami Honda
5. Miguel Oliveira KTM

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'