Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Woedende Ricciardo sloeg gat in de muur: "Dacht dat ik wat gebroken had"

Daniel Ricciardo is nagenoeg altijd een vrolijke en goedlachse kerel. Dit was in 2018 echter compleet anders na wéér technische problemen bij Red Bull.

Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Daniel Ricciardo's 'dagboek' geeft de Renault-coureur zijn fans een inkijkje in zijn gedachten en zijn leven. Ditmaal is het de beurt aan de up's en downs uit zijn carriere in de vorm van beste en slechtste momenten.

Ricciardo had in 2018 bij Red Bull te maken met bijzonder veel pech. De ene na de andere uitvalbeurt door technische problemen zorgde ervoor dat hem de moed in de schoenen zakte. Na wederom een uitvalbeurt, ditmaal tijdens de GP van de Verenigde Staten, was de Australiër woedend. Zo woedend zelfs dat hij een gat in de muur sloeg.

"Austin, dat was een gitzwart moment. Ik sloeg een gat in de muur van mijn coureursverblijf en bleef niet lang op het circuit. Zes dagen later pakte ik de pole in Mexico, met wat ik eerst dacht een gebroken hand."

"Het voelde geweldig om Max Verstappen te verslaan, die het hele weekend gedomineerd had", blikt Ricciardo terug. Met enkele duizendsten snoepte hij de pole af van de Nederlander die zwaar teleurgesteld was.

Zondag verging het Ricciardo echter wederom bijzonder slecht: "Al voordat de startlichten uitgingen had ik problemen om het juiste toerental te vinden. Mijn start was dan ook waardeloos, maar ik wist door een lange stint op te klimmen naar de tweede plaats. Enkele ronden voor het einde stopte de motor er mee. Die twee weekenden hield ik bepaald niet van mijn beroep!"

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten