Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff baalt van eerste seizoenshelft: "Maar we leren het meest als we verliezen"

Toto Wolff is niet tevreden over de eerste seizoenshelft van Mercedes. De teambaas van de Duitse renstal had verwacht weer mee te kunnen doen voor de wereldtitel, maar terugblikkend op de eerste dertien races erkent hij dat het gat naar Ferrari en Red Bull te groot is.

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt met ontevredenheid terug op de eerste dertien Formule 1-races van het seizoen. Nu de zomerstop is begonnen is het tijd om de balans op te maken. Wat ging er goed en wat juist niet bij het team van Lewis Hamilton en George Russell? Wolff heeft weinig positieve punten om op te noemen, los van een paar podiums. "De start van het seizoen was niet goed", zo oordeelt hij direct in zijn mid-season review van Mercedes. "Er is geen enkele andere manier om het te beschrijven, want als je het wereldkampioenschap verovert in december en vier maanden later niet meer meedoet aan de voorkant van het veld... dat is frustrerend." Wolff noemt het een rollercoaster voor Mercedes. "We stonden bijna elke race op het podium en we waren sterk op de zondagen, maar we zaten er niet bij tijdens de kwalificaties. Het gat was simpelweg te groot. We moeten in de tweede seizoenshelft gaan kijken hoe we onze snelheid over een ronde kunnen verbeteren en weer kunnen strijden voor de overwinning."

Meerjarig plan voor Mercedes

De verwachtingen van Wolff zijn niet waargemaakt. Mercedes staat op dit moment derde in de constructeursstand, terwijl ze in 2021 nog de constructeurstitel wisten te winnen. "Maar we moeten ook positief blijven", vervolgt de Oostenrijker. "We leren het meest op de dagen dat we verliezen en ik denk ook dat dat zo is geweest." "Onze auto was erg lastig. We konden niet verbeteren, op welke manier dan ook. Het was een zwaar leerproces, maar dit proces gaat ons helpen in de komende jaren. We kijken niet naar een weekend of naar één jaar. We kijken naar het verbeteren van het bedrijf over twee jaar, vijf jaar en zelfs over tien jaar. Het zware jaar kan een voordeel worden."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024