Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff boos na totale Mercedes-catastrofe: "Sloegen de plank com-pleet mis"

George Russell begon de GP van Nederland op een hoopvolle P3, maar al snel liep zijn race uit op een fiasco. De zesde plek voor teamgenoot Lewis Hamilton was uiteindelijk het enige puntenresultaat voor Mercedes. Toto Wolff spreekt van een ramp.

Russell Zandvoort Wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Toen het aan het begin van de GP van Nederland begon te regenen, bleven beide Mercedes-coureurs op de baan. Zeven coureurs gingen na de eerste ronde naar binnen om intermediates te halen, in de tweede ronde volgden er nog een paar. Pas na een handvol ronden volgden beide Mercedes-coureurs, die daardoor een grote achterstand opliepen.

Wat ging er daar mis? Het was een ramp, oordeelt teambaas Toto Wolff bij Sky Sports. "We bleven catastrofaal lang op de baan. We sloegen de plank compleet mis. Dat is irritant, want we hadden een goede pace. Vanaf dat punt draaide het erom dat we ons zo goed mogelijk herstelden", zucht Wolff.

Analyse

Beide Mercedes-coureurs werkten zich voor de rode vlag terug op naar P6 en P8, maar er had zeker meer in gezeten. De pace was goed, benadrukt Wolff. "Als we moeten kiezen, dan hebben we liever een goede raceauto en een tegenvallend resultaat, dan een slechte auto met datzelfde slechte resultaat, ook al doet deze pijn", grijnst hij.

"Aan het einde van de race zagen we het op de intermediates. Russell had dezelfde pace als Max en Lewis Hamilton reed heel sterk achter Sainz. Hij had veel verder naar voren kunnen rijden. Bitterzoet, want het resultaat is gewoon heel slecht. Het had beter kunnen zijn, maar dat telt niet in deze sport."

Werk aan de winkel voor Mercedes. Iedereen zat fout, ook Wolff zelf. "We gaan dit weekend uitgebreid analyseren. Het gaat nooit om één persoon of één afdeling. Het gaat om de communicatie tussen de coureurs, de pitmuur, de strategen. Toen het begon te regenen waren al onze beslissingen ondermaats, van iedereen, inclusief die van mij."

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024