Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "De leeuw in de brute en koelbloedige Hamilton is los"

Toto Wolff is zeer lovend over zijn stercoureur Lewis Hamilton. De Brit is helemaal los, zo oordeelt de Mercedes-teambaas na afloop van de Qaterese Grand Prix.

De afgelopen twee races werden op dominante wijze gewonnen door Lewis Hamilton. Nu de apotheose van het seizoen nadert, is de Brit in topvorm, zo oordeelt zijn teambaas Toto Wolff. Volgens hem is de leeuw in Hamilton ontwaakt door alle gebeurtenissen in Brazilië, waar hij werd gediskwalificeerd. "Op zaterdag in Interlagos hebben ze de leeuw in Hamilton los gemaakt. Hij zit er bovenop, het is bruut en koelbloedig. Dit is het beste wat er in Lewis zit. We hebben het in het verleden al naar buiten zien komen", geniet de teambaas met volle teugen ten overstaande van RacingNews365 . "Zodra hij met tegenslagen te maken krijgt, weet hij zijn superheldenkrachten aan te spreken. De tegenslag in Brazilië heeft dat teweeggebracht", aldus Wolff.

Nieuwe regels hinderde Mercedes

De teambaas heeft veel vertrouwen in de laatste twee races van het seizoen, die zullen beslissen wie er wereldkampioen wordt. "Als je ons aan het begin van het jaar had verteld dat het in Saoedi-Arabië of Abu Dhabi beslist zou worden, dan hadden we daar voor getekend." "We zijn het seizoen namelijk begonnen op het verkeerde been. De regels waren niet in ons voordeel en moesten een klap incasseren. Wie de titel dan ook wint, heeft deze verdiend. En als we verliezen zullen we daar wat slapeloze nachten aan overhouden." "Het zou irritant zijn, maar we zouden het accepteren. Het is niet het einde van de wereld. We zullen terugslaan. Volgend seizoen en de seizoen daarop zullen we sterker terugkomen", zo sluit Wolff strijdlustig af.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'