Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff en Horner uiten zorgen over financiële impact nieuw Formule 1-team

In het begin van het seizoen bevestigde Andretti-team een aanvraag te hebben gedaan bij de FIA om in 2024 toe te treden tot de Formule 1. De potentiële toetreding van het Amerikaanse team valt tot dusver nog niet bij alle teambazen in de smaak.

Horner Wolff 2021 Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het team van de zoon van Formule 1-wereldkampioen Mario Andretti, Andretti Autosport, is al in verschillende autosportklassen actief. Nu wil Michael Andretti, de eigenaar van het team, de stap maken om met het team toetreden in de hoofdklasse van de autosport.

Maar niet iedere teambaas van de huidige Formule 1 samenstelling is even blij met de potentiële komst van het Amerikaanse team. Volgens hen moet een nieuw team een bepaalde meerwaarde in de Formule 1 bieden waarbij het ook geld moet opleveren.

'Cash is king'

Toto Wolff laat aan de media, waaronder RacingNews365, weten de pluspunten van een Amerikaans team en coureur te zien, maar dat het op financieel gebied een probleem kan zijn. "Vandaag de dag verdelen we het prijzengeld onder tien teams. Ieder team die hier zit, heeft waarschijnlijk door de jaren heen meer dan een miljard in Formule 1 projecten gestoken", legt Wolff uit.

De Mercedes-teambaas vervolgt: "Wanneer er een team bijkomt, hoe kun je dan ervoor zorgen dat je meer geld binnenhaalt dan dat het gaat kosten? Met een elfde team betekent het een vermindering in liquiditeit van tien procent voor alle andere teams. Maar als ze het kunnen aantonen (om geld te binnen halen, red.), kunnen we zo'n soort toetredingen alleen maar toejuichen."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, sluit zich aan op de uitspraken van Wolff en vindt dat het balletje bij Liberty ligt om met een oplossing te komen. "Het geld zal uiteindelijk een belangrijke factor zijn. Het zou oneerlijk zijn om andere teams indirect te laten betalen voor de extra nieuwkomers. Dat is altijd een conflict dat je zult hebben. Ik bedoel, het is geweldig om een team als Andretti te hebben, maar het is het business model van Liberty die ze uit moeten werken voor in de toekomst."

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"