Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff haalt opgelucht adem na aanpassen draaiboek GP Miami: "Ik vermijd dat liever"

Voor de Grand Prix van Miami stond oorspronkelijk een 'teambazenparade' gepland. Deze is echter uit het programma gehaald. Toto Wolff is opgelucht met het nieuws.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Toto Wolff vindt het totaal niet erg dat de 'teambazenparade' voorafgaand aan de GP van Miami niet meer doorgaat. Volgens een eerder verschenen schema zouden de teambazen voorafgaand aan de race een ronde over het circuit rijden. Het zou de fans een mogelijkheid bieden om bekende teambazen als Wolff, Christian Horner en Guenther Steiner te zien voordat de race begint.

Later werd de teambazenparade echter uit het schema gehaald. Wolff vindt het in ieder geval niet erg, zo laat hij weten ten overstaan aan onder meer RacingNews365. "Ik vermijd dat liever. Ik denk niet dat teambazen en teameigenaren naar fans moeten zwaaien."

"Ik hou van de fans, maar het moeten de coureurs zijn die in de spotlights staan. Zij zijn de atleten en de gladiatoren in de machines. Niet iemand van ons", aldus de Mercedes-teambaas.

Formule 1 steeds populairder in de Verenigde Staten

Het idee van de teambazenparade heeft ongetwijfeld te maken met de groeiende populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten. Sinds het Amerikaanse bedrijf Liberty Media de nieuwe eigenaar is van de koningsklasse zet de F1 in op groei binnen de VS. De Netflix-serie Drive to Surive heeft hierbij een enorme impact gehad.

De hitserie geeft een unieke kijk in de paddock van de F1, waardoor ook de teambazen bekender werden bij het grote publiek. "De media-aandacht is iets waar we heel dankbaar voor moeten zijn", vindt Wolff. "De sport is razend populair. Het publiek wordt steeds groter en de commerciële waarde stijgt."

"We moeten ons uiterste best doen om aan de vraag van de media en de fans te kunnen voldoen. Ik vind het fantastisch en het is iets waar ik heel erg trots op ben."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022