Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff haalt uit na vermeend financieel gesjoemel Red Bull: "Grappig dat Horner dat zegt"

Toto Wolff noemt het 'grappig' dat Red Bull-teambaas Christian Horner het overtreden van het budgetplafond in 2021 ontkent. De Mercedes-teambaas vermoedt dat er wel degelijk gesjoemeld is door de Oostenrijkse renstal.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft in 2021 mogelijk het budgetplafond in de Formule 1 overschreden. Het team van Max Verstappen, die er in dat seizoen vandoor ging met de wereldtitel, staat onder een vergrootglas en krijgt mogelijk nog een straf voor het incident van vorig jaar. Zelf zegt teambaas Christian Horner dat hij geen kennis heeft van de overtreding.

Dit wordt bij het Mercedes-kamp echter niet geloofd. Teambaas Toto Wolff zegt in gesprek met Sky Sports dat men in de paddock wel beter weet. "Het is grappig dat Christian dat zegt, want er wordt al weken en maanden onderzoek naar ze gedaan. Misschien spreekt hij niet met zijn Chief Financial Officer."

"Voor zover wij weten is er een team met een kleine overtreding, wat meer een incident is. En er is een team dat fundamenteel er heel ver boven zit. Dat is waar op dit moment nog naar wordt gekeken", zegt Wolff, doelend op de situatie bij Red Bull. "Dat is geen geheim in de paddock."

Wolff ziet groot voordeel voor Red Bull

Mocht Red Bull inderdaad miljoenen extra hebben gespendeerd in 2021, dan heeft het team van Verstappen en Sergio Perez een oneerlijk voordeel op de rest, zo legt Wolff uit. "Het meest cruciale is dat als je in 2021 over de limiet zat, dat je er in 2022 eigenlijk weer over zit. Dat betekent dat je een voordeel hebt voor in 2023."

"Het is zo dat ze dit jaar een lichtgewicht chassis hebben gemaakt dat ze volgend jaar kunnen gebruiken. Het is een serie aan gebeurtenissen die invloed kan hebben op drie de wereldkampioenschappen."

De gevolgen zijn volgens Wolff enorm. "We praten over vele tienden van een seconde. Wij konden ons overgewicht niet in zijn geheel reduceren, want we hadden er het geld niet voor. We konden geen nieuwe onderdelen produceren voor de auto, want het geld was er niet. Je vecht eigenlijk in een andere klasse als je het plafond omhoog hebt geschroefd."

Ook interessant:

Waarom de coureurs de GP van Singapore de zwaarste race op de kalender vinden

De Grand Prix van Singapore is een bijzondere race op de kalender, onder andere doordat het een 'nachtrace' is. Het is compleet in contrast met de Europese races en vooral de laatst gereden race in Monza. De race op het Marina Bay Street Circuit wordt door de coureurs vaak gezien als de zwaarste race op de kalender. In deze video leggen we uit waarom.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

63 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct