Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff: "Hoop niet dat Hamilton vertrouwen van Bottas heeft geknakt"

Valtteri Bottas begon sterk aan het seizoen met overwinningen in Australië en Azerbeidzjan, maar teamgenoot Lewis Hamilton won de laatste drie races, terwijl de Fin kostbare punten verspeelde. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt niet dat Bottas' vertrouwen daardoor is geknakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk, waar Lewis Hamilton beslag legde op zijn zesde overwinning van het seizoen, kreeg Mercedes-teambaas Toto Wolff ten overstaande van onder andere RacingNews365 de vraag of hij denkt dat Valtteri Bottas het vertrouwen in het veroveren van het kampioenschap heeft verloren door toedoen van Lewis Hamilton's sterke prestaties.

"Ik hoop zeker niet dat dat het geval is", antwoordt Wolff. "Binnen Mercedes doen we er alles aan om er zeker van te zijn dat Valtteri goed in zijn vel zit. Hij weet dat we compleet neutraal zijn, dat we zowel hem als Hamilton hetzelfde materiaal ter beschikking stellen en dat we ze op de baan gelijke kansen geven."

"Hij heeft gewoon even een goed raceweekend nodig", gaat Wolff verder over Bottas. "Zodat hij in het kampioenschap weer dichterbij komt en Lewis niet nog verder uitloopt. De afgelopen races had hij meerdere malen aanspraak kunnen maken op de overwinning, mits hij iets sterker uit de startblokken was gekomen."

Na acht races leidt Hamilton het kampioenschap voor de coureurs met 187 punten. Bottas moet vooralsnog genoegen nemen met 151 punten en geeft zodoende 36 punten toe op zijn Engelse teamgenoot.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

4 reacties