Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wolff hoopt dat Verstappen zijn lesje heeft geleerd: 'Anders in Abu Dhabi weer straf'

Toto Wolff hoopt dat Max Verstappen leert van de straffen die hij heeft gekregen tijdens (en na) de Grand Prix van Saoedi-Arabië na zijn gevechten met Lewis Hamilton, zodat we volgende week in Abu Dhabi een mooie titelstrijd voorgeschoteld krijgen zonder brokken of tranen.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In het Red Bull- en Mercedes-kamp, maar ook ver daar buiten, wordt nog hevig nagepraat over de Saoedische Grand Prix. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag hoe Max Verstappen in zijn optiek meermaals over de schreef ging en riep de FIA eerder al op om het racegedrag van de Nederlander eens goed onder de loep te nemen.

Tegelijkertijd denkt en vooral hoopt hij dat Verstappen zijn lesje wel heeft geleerd door de dubbele straf die de Red Bull-coureur heeft gekregen in Jeddah, zo vertelt hij na afloop in gesprek met Sky Sports.

"Ik hoop dat de race in Saoedi-Arabië genoeg gevolgen heeft, waardoor iedereen leert en zich aanpast voor de laatste race in Abu Dhabi. Vergelijkbaar racen, als het door de stewards hetzelfde wordt beoordeeld, zal volgende week ook een straf opleveren", zo doelt hij op de acties van Max.

Wolff vertrouwt op penaltysysteem FIA

"We moeten alles onder controle houden", vervolgt de teambaas. "De emoties lopen heel, heel hoog op. Er is veel respect tussen de teams vanwege de prestaties en daarom moeten we een clean race hebben in Abu Dhabi, waar er wordt gevochten voor de titel. Als dat gebeurt, dan hebben we een mooi seizoen achter de rug", oordeelt Wolff.

Want als we wel tranen en brokken zien op het Yas Marina-circuit, dan is dat een grote smet op het seizoen en de titelstrijd, denkt de teambaas van Mercedes. "Dat zou een rommelige situatie opleveren voor iedereen. Dit kampioenschap verdient het niet dat het resultaat wordt beïnvloed door een botsing, dus daarom vertrouw ik op het 'zelfregulerende' systeem", aldus Wolff.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

176 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"