Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Mercedes profiteert als stakeholder van gevecht tussen Red Bull en Ferrari'

Mercedes moet in de beginfase van het nieuwe Formule 1-seizoen toekijken hoe Red Bull en Ferrari vechten voor de overwinningen. Het is zeer pijnlijk voor teambaas Toto Wolff, maar hij blijft optimistisch en heeft ook baat bij het mogelijke titelgevecht van 2022.

Terwijl Ferrari en Red Bull tijdens de eerste twee races van 2022 volop met elkaar in gevecht zijn om de hoogste trede van het podium, moet Mercedes vanuit de middenmoot toekijken. Toto Wolff vindt het pijnlijk en beschamend, maar hoopt zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen aan de voorkant van het veld. In gesprek met onder meer RacingNews365 ziet hij echter wel een positief punt van de 'titelstrijd' tussen de twee concurrenten. "Als we praten vanuit de rol als Formule 1-stakeholder dan profiteren wij van een geweldige show, die werkelijk spectaculair is om naar te kijken", zo trapt hij af. "Maar aan de andere kant is het natuurlijk extreem pijnlijk om niet mee te doen met deze leuke games." George Russell finishte in Saoedi-Arabië weliswaar achter de coureurs van Ferrari en Red Bull, maar wel op grote afstand. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de tiende plaats.

Wolff: 'Vernedering maakt ons sterker'

Het verschil in rondetijden is nog enorm groot. Wolff hoopt in ieder geval snel op verbetering bij Mercedes. "We rusten niet tot we weer terug zijn in het gevecht", aldus de teambaas. "Het is niet leuk, de soort van vernedering. Het maakt ons echter sterker. Zelfs al is het echt niet leuk nu."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China