Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff: 'Mercedes profiteert als stakeholder van gevecht tussen Red Bull en Ferrari'

Mercedes moet in de beginfase van het nieuwe Formule 1-seizoen toekijken hoe Red Bull en Ferrari vechten voor de overwinningen. Het is zeer pijnlijk voor teambaas Toto Wolff, maar hij blijft optimistisch en heeft ook baat bij het mogelijke titelgevecht van 2022.

Hamilton Albon Hulkenberg Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Terwijl Ferrari en Red Bull tijdens de eerste twee races van 2022 volop met elkaar in gevecht zijn om de hoogste trede van het podium, moet Mercedes vanuit de middenmoot toekijken. Toto Wolff vindt het pijnlijk en beschamend, maar hoopt zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen aan de voorkant van het veld.

In gesprek met onder meer RacingNews365 ziet hij echter wel een positief punt van de 'titelstrijd' tussen de twee concurrenten. "Als we praten vanuit de rol als Formule 1-stakeholder dan profiteren wij van een geweldige show, die werkelijk spectaculair is om naar te kijken", zo trapt hij af.

"Maar aan de andere kant is het natuurlijk extreem pijnlijk om niet mee te doen met deze leuke games." George Russell finishte in Saoedi-Arabië weliswaar achter de coureurs van Ferrari en Red Bull, maar wel op grote afstand. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de tiende plaats.

Wolff: 'Vernedering maakt ons sterker'

Het verschil in rondetijden is nog enorm groot. Wolff hoopt in ieder geval snel op verbetering bij Mercedes. "We rusten niet tot we weer terug zijn in het gevecht", aldus de teambaas. "Het is niet leuk, de soort van vernedering. Het maakt ons echter sterker. Zelfs al is het echt niet leuk nu."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem