Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff niet blij met gejoel richting Verstappen: "Ongeacht wat er vorig jaar is gebeurd"

Volgens Toto Wolff is het niet netjes om Formule 1-coureurs uit te joelen. Voor boegeroep is er geen plek in de sport, maar wel benadrukt hij dat het goed is dat fans emotioneel betrokken zijn bij F1.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië werd Max Verstappen al enkele keren uitgejoeld door de aanwezige fans, waarvan de meerderheid Brits is. Na de kwalificatie gebeurde dat opnieuw en in gesprek met RacingNews365 werd Toto Wolff er naar gevraagd.

Volgens hem is het onacceptabel. "Boegeroep hoort niet thuis in welke sport dan ook. Het is onsportief. Het moge duidelijk zijn dat we houden van de steun die wij en onze coureurs hier krijgen. Het enthousiasme is fantastisch, maar als je van iemand anders geen fan bent, blijf dan stil."

"Geen enkele coureur verdient het om uitgejoeld te worden, ongeacht wat er vorig jaar is gebeurd en ongeacht wie de concurrent is", is de Mercedes-teambaas duidelijk.

Emotie is goed, maar niet op deze manier

Wolff probeert het positieve in te zien van het gejoel en van de andere verhalen die er ronddwalen over coureurs die lastig worden gevallen. "Als je probeert om naar de positieve kant te kijken, dan zie je dat de fans heel emotioneel zijn over de coureurs en de verschillende karakters."

"We willen graag emoties opwekken. Ik zie graag dat de fans betrokken zijn, maar het boegeroep gaat weer een stap verder. Stel je zelf eens voor, dat moeten we eigenlijk aan die mensen vertellen, dat je daar staat op het podium of dat je een interview geeft. Als je dan uitgejoeld wordt, dan is dat beledigend."

"Het is goed om emoties te tonen over een controversiële sport, omdat je een fan bent, maar er is een limiet", aldus de leidsman van de Silver Arrows.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken