Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op felle uitspraken Horner: "Mercedes heeft een perfecte organisatie"

Toto Wolff heeft op de harde uitspraken van Christian Horner gereageerd. De Mercedes-teambaas looft zijn motorafdeling.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We gaan even terug naar de nasleep van de Grand Prix van Miami. Toto Wolff bevestigde daar de woorden van Zak Brown, die na het aangekondigde Red Bull-vertrek van Adrian Newey stelde dat er overal Red Bull CV's rondgestuurd worden. Christian Horner kon het daarna niet laten om een sneer uit te delen richting Wolff.

Horner zei het volgende. "Wij hebben met Red Bull Powertrains in ieder geval 220 mensen bij Mercedes HPP weggehaald. Ik zou me dus (als ik Wolff was red.) iets meer zorgen maken over die 220 mensen dan één of twee CV's."

Na de race in Imola krijgt Wolff de vraag wat hij van die uitspraken vindt. De Oostenrijker reageert opvallend rustig tegenover onder meer RacingNews365. "Je moet aan je wiskunde werken. 90 engineers. Maar wat de cijfers ook zijn, het is volkomen normaal dat er wisselingen tussen teams plaatsvinden. Ik denk dat wij een motorafdeling hebben die zo goed is als het kan zijn, met een geweldig management. Er is geen millimeter die ik anders zou willen zien qua organisatorische verdeling en de mensen die daar werken. Ik heb geluk dat ik met ze samen kan werken."

De lofzang van Wolff voor zijn eigen mensen houdt daar nog niet op. "Mercedes heeft een perfecte organisatie. Je ziet het, ze leveren al lange tijd. Sinds 2014 zijn we redelijk de benchmark als het op de motor aankomt en dat is niet veranderd. Ik kan niet wachten tot 2026 om de verschillen in prestatieniveaus van de motoren te zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"