Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff snoert klagende Hamilton de mond tijdens GP Oostenrijk

Lewis Hamilton was niet in een goede bui tijdens de GP van Oostenrijk. Zijn Mercedes was niet echt vooruit te branden en hij irriteerde zich aan de track limits. Zoveel, dat Toto Wolff zich genoodzaakt zag om op de radio even in te grijpen.

Hamilton Perez Austria 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en George Russell hadden in Oostenrijk geen auto waarmee ze een vuist konden maken tegen Red Bull en Ferrari. In de race kwamen ze niet verder dan P7 en P8. Hamilton moest zelfs de McLaren-bolide van Lando Norris voor zich dulden. Het leidde tot frustratie bij de Brit, zeker nadat hij een vijf seconden straf kreeg vanwege het overschrijden van de track limits.

Meermaals was hij klagend te horen via de radio, waar hij zijn engineer wees op de overtredingen van anderen. Toen straffen uitbleven bij bijvoorbeeld Norris, snapt de Brit er weinig van. "Heeft iemand anders al een straf gehad?", vroeg hij zich af. Toto Wolff greep in en probeerde de focus weer terug te brengen bij zijn zevenvoudig kampioen: "Iedereen voor je op de baan krijgt straf, dus blijven gaan!", aldus de teambaas.

Check hieronder dat moment. Het artikel gaat daaronder verder.

We weten het Lewis

Het was overigens niet de laatste keer dat Hamilton een vraag stelde op de radio. "Is er een reden dat anderen geen straf hebben gekregen?", vroeg hij zich af.

Niet zijn engineer, maar Wolff was dit keer de eerste die van zich liet horen. "De auto is slecht Lewis, we weten het. Alsjeblieft, rijd er mee", aldus de Mercedes-teambaas.

Check hieronder dat moment in ronde 52.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"