Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff stomverbaasd na inhaalactie Verstappen: "Verbijsterend snel"

Max Verstappen raasde met speels gemak voorbij aan Lewis Hamilton tijdens de GP van Australië. De snelheid die Red Bull toont op de rechte stukken zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Toto Wolff.

Voor Mercedes was het een prima raceweekend in Australië. Ja, Red Bull was niet bij te benen, maar in de kwalificatie was het gat niet enorm groot en tijdens de race wist Lewis Hamilton op Max Verstappen na alle concurrenten achter zich te houden. Toto Wolff ziet vooruitgang, zo laat hij na afloop weten aan onder meer RacingNews365 . "Ik denk dat we dit weekend een goede stap hebben gezet, over een enkele snelle ronde en op racepace. Is dit wat onze baseline hoort te zijn? Dat weet ik niet zeker, maar we hebben dit weekend wel gemaximaliseerd wat we hebben." Wolff denkt dat het circuit in Australië overigens wel wat in het voordeel was van Mercedes. "Het asfalt hier speelde zeker in ons voordeel. Onze auto komt wat performance tekort aan de achterkant en het circuit helpt ons daarbij. Daardoor zagen we er wat beter uit dan we horen te zijn, maar we weten waar onze zwakke punten liggen en we moeten die gewoon oplossen." Tijd voor Mercedes dus om door te pakken, concludeert de teambaas. "Het was goed om te zien dat we met Ferrari en Aston Martin aan het racen waren. Dat moeten we vasthouden en hoe meer we leren over de auto, hoe meer we hopelijk de leiders uit kunnen dagen."

Verbijsterend goed

Even ging Hamilton aan de leiding, nadat hij Verstappen had ingehaald bij de start en Russell weg was uitgevallen. Toen de Nederlander echter eenmaal DRS had, was hij zo aan zijn Mercedes-rivaal voorbij. De snelheid waarmee dat ging, was verbazingwekkend, zo concludeert Wolff, die benadrukt dat het aan zijn team is om een antwoord te vinden. "Red Bull heeft op de rechte stukken een snelheid die mind-boggling is. Maar deze sport is een meritocratie. Als je een auto hebt die zo snel is op de rechte stukken, omdat je de goede dingen doet, dan is het aan ons om het uit te vogelen en middelen te vinden om dezelfde performance te kunnen hebben", zo luidt zijn conclusie.

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China