Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff tempert de Mercedes-verwachtingen voor zijn thuisrace in Oostenrijk

Toto Wolff hoopt dat Mercedes verder kan gaan waar ze afgelopen weekend in Silverstone waren gebleven, maar weet ook dat het een circuit is waar zijn team zich niet altijd even goed thuis heeft gevoeld.

Russell Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een hoopvol weekend in Groot-Brittannië, gedurende welke Lewis Hamilton in de race met de topper mee kon komen, hoopt Toto Wolff dat zijn Mercedes in Oostenrijk die goede lijn door kan trekken.

"Oostenrijk is de volgende race! Het is altijd fijn om snel weer opnieuw de baan op te mogen als je veel moet leren en tijd op het circuit nodig hebt", zo klinkt hij enthousiast in zijn vooruitblik op het komende raceweekend.

"Het was een spectaculair weekend in Silverstone, met geweldige steun van de fans en een competitiever weekend voor ons. Dat toont aan dat al het harde werk om upgrades te introduceren loont, maar ook dat het een circuit was dat ons goed lag."

Trots op Russell

Wolff looft zijn coureurs voor hun optreden in Groot-Brittannië. Lewis Hamilton voor zijn derde plek en George Russell vanwege de sportieve indruk die hij achter liet toen hij uit zijn W13 sprong om de zwaar gecrashte Guanyu Zhou te gaan helpen.

"Lewis reed een briljante race met een paar epische gevechten. Een beter resultaat was mogelijk geweest voor hem als alles net wat anders was gelopen."

"George had op zijn beurt zeker de pace om terrein goed te maken vanaf zijn achtste startpositie. Het was zonde dat hij niet kon racen (vanwege zijn uitvalbeurt bij de start toen hij met Guanyu Zhou in aanraking kwam, red.), maar we zijn trots op het karakter dat hij toonde na het incident."

Thuisrace voor Toto

Niet alleen is de GP van Oostenrijk een thuisrace voor Red Bull, ook Toto keert dit weekend terug in zijn geboorteland. Toch weet hij dat het niet per se Mercedes' favoriete baantje is.

"Ik kijk er naar uit om weer terug te keren in Oostenrijk: het is mijn thuisrace en een locatie waar ik veel goede herinneringen aan heb. Het is echter een heel ander circuit dan in Silverstone en in het verleden paste het niet altijd bij Mercedes."

"De auto's zijn echter drastisch anders dan toen we een jaar geleden voor het laatst hier in Spielberg waren, dus we blijven ons focussen en zullen zo goed mogelijk voorbereid aan de start verschijnen. Hopelijk kunnen we voortbouwen op het momentum dat we in Silverstone hebben opgebouwd."

Ook interessant:

Deze zeldzame fout maakte Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Silverstone

De Grand Prix van Groot-Brittannië was voor Max Verstappen eigenlijk na dertien rondes al voorbij. Hij reed over een stuk endplate heen van een andere bolide, beschadigde daardoor zijn vloer en moest veel performance inleveren. Red bull-adviseur Helmut Marko heeft de race geanalyseerd en sprak van naast een hoop pech te hebben, ook van een zeldzame fout van de Nederlander.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1