Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff trekt keiharde conclusie over status van Mercedes

Mercedes kan het tempo van de voornaamste concurrenten al een tijdje niet bijhouden en ook teambaas Toto Wolff moet dat feit nu onder ogen komen. De Oostenrijker is echter niet zomaar uit het veld te slaan en weet dat er nog veel in het verschiet kan liggen voor de Duitse renstal.

Wolff Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat bij Mercedes al een tijdje niet meer van een leien dakje. Het team is sinds de herinvoering van de ground effect-regels in 2022 nog maar een schim van de gigant die het voorheen was, tot grote frustratie van teambaas Toto Wolff. De Duitse renstal gaat echter niet bij de pakken neer zitten en achter de schermen wordt er hard gewerkt aan vooruitgang, die op de baan al wel eens te zien is. In Monaco stonden Lewis Hamilton en George Russell er bijvoorbeeld nog prima bij tijdens de kwalificatie.

Toch kan Wolff dus niet ontkennen dat de prestaties van de afgelopen tijd niet bepaald uitzonderlijk zijn geweest. De topteam-status van Mercedes kwam in gesprek met Viaplay al kort ter sprake, maar de Oostenrijker had daar zelf een duidelijke mening over. "Een topteam is een team dat ook daadwerkelijk wint. Als je er zo naar kijkt zijn wij dus geen topteam."

Aan de andere kant van de grid doet klantenteam McLaren het juist een stuk beter. De Mercedes-motor die achterin de papaya-oranje bolides ligt past perfect binnen het plaatje van de Britse renstal, maar bij Mercedes krijgen ze hun eigen uitvinding amper aan de praat. McLaren kan tegenwoordig weer strijden om podiumplekken én overwinningen, terwijl de Duitse concurrent het tempo maar met moeite bij kan benen.

Toch is er volgens Wolff geen sprake van jaloezie of teleurstelling. "Het tegenovergestelde is echter waar. McLaren toont aan dat de Mercedes-motor in staat is om races te winnen en we weten ook dat McLaren twaalf jaar geleden nog moeite had om uit Q1 te komen. Dat het allemaal snel kan veranderen is dus wel zeker en wij geloven daar ook in."

Misschien wil Mercedes de ommekeer bewerkstelligen met een groot talent. Andrea Kimi Antonelli maakt al enkele maanden indruk op Wolff, maar de teambaas laat de touwen nu weer wat vieren. "We weten nooit zeker of Mercedes de juiste plek zal zijn voor Kimi. Als je naar alle topcoureurs kijkt, zie je ook dat ze tijd nodig hadden om fouten te maken. Die tijd zullen wij hem ook bieden, aangezien we nu niet meestrijden om de titel. Dat zal de druk op hem misschien wel wat verlichten, maar hij zit wel in een Mercedes en dan wordt er veel van hem verwacht."

Bekijk de volledige video hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap