Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff velt oordeel over vorm van Red Bull

Red Bull Racing was aan het begin van het jaar het dominante team, net als in 2023. Maar langzamerhand komt de concurrentie steeds dichterbij en lijkt zelfs Mercedes in de buurt te komen van de Oostenrijkse renstal. Teambaas Toto Wolff velt nu een oordeel over de vorm van Red Bull.

Wolff Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull heeft al sinds de eerste wedstrijd in 2024 de leiding in handen in het constructeurskampioenschap. Maar in de laatste races scoort zeker McLaren heel goed. Ferrari zit er al het hele jaar goed bij en zelfs Mercedes maakt nu een inhaalslag. George Russell wist namelijk in Canada de pole te pakken, nadat Max Verstappen en hijzelf dezelfde tijd neerzetten. Omdat de Brit de tijd eerder zette, pakte hij poleposition.

In de race had Russell de kans om voor de overwinning te vechten, maar door wat foutjes kon hij Verstappen uiteindelijk niet uitdagen. Toto Wolff geeft in gesprek met Sky Sports F1 zijn mening over de recente prestaties van Red Bull. "De laatste paar races waren wat moeilijker voor Red Bull. Ik denk dat iedereen goede stappen vooruit heeft gezet. En er waren twee of drie teams die de race in Canada hadden kunnen winnen, al waren wij dat misschien niet helemaal. Ik weet niet of ze (Red Bull, red.) een stap achteruit hebben gezet. Het belangrijkste is dat het gat kleiner wordt."

'Zo goed dat ze kunnen pushen'

Na het uitstapje naar Canada keert de Formule 1 nu weer terug op Europese bodem. Daarbij is het gevoel dat Red Bull het weer beter gaat doen op de traditionelere circuits. Eerst staat Barcelona op de de agenda, gevolgd door de Red Bull Ring in Oostenrijk en Silverstone als afsluiter van een triple-header. "Het wordt misschien interessant in Barcelona om te zien of ze daar sterk zijn. Oostenrijk is hun terrein. McLaren was daar vorig jaar sterk tijdens hun comeback. Dat is nooit goed voor ons."

De Mercedes-teambaas vervolgt: "Je kunt Max en de Red Bulls niet buiten beschouwing laten, zij zijn nog steeds de maatstaf. Maar McLaren heeft enorme stappen gemaakt en vergeet Ferrari niet, zij waren niet zichtbaar in Canada, maar twee weken geleden in Monaco waren zij de maatstaf. Dat zijn vier teams die nu competitief zijn", zo concludeert Wolff.

Volgens de Oostenrijker is de komende Grand Prix, die in Barcelona, dan ook een goede test voor Mercedes, omdat 'er allerlei verschillende soorten bochten in zitten'. "Ik hoop dat de prestaties in Canada niet gerelateerd zijn aan het circuit. Over het algemeen zeiden de coureurs dat de auto nu zo goed is dat ze hem kunnen pushen, dat ze meer vertrouwen hebben en dat alles veel makkelijker gaat", zo sluit Wolff af.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership