Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff: "Verstappen is een uitzondering op de regel"

Volgens Toto Wolff is Max Verstappen een zeldzame verschijning in de Formule 1, omdat hij de kans heeft gehad om in een topteam de kneepjes van de sport te leren.

Blije toto wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf eerder aan dat het voor Williams-coureur en Mercedes-junior George Russell momenteel te vroeg is om de overstap naar Mercedes te maken. Volgens de Oostenrijkse teambaas is het een zeldzame verschijning dat coureurs al op jonge leeftijd een kans krijgen om een zitje bij een topteam te scoren en daar nog te leren. Een van de weinige uitzonderingen op die regel is echter Max Verstappen.

"Jongens zoals Verstappen zijn ongewoon, omdat ze zowel over het talent als de kans beschikken om in een topteam te leren en fouten te maken. Dat is een van de grote sterktes van de Toro Rosso-Red Bull-combinatie, maar wat dat betreft is de Nederlander wel een uitzondering op de regel, omdat hij al relatief vroeg de overstap naar het topteam heeft gemaakt."

Wolff is tevens onder de indruk van de progressie die de Red Bull-coureur de afgelopen periode heeft doorgemaakt, zo vertelt hij tegenover RaceFans.net: "Het is indrukwekkend om te zien hoe hij op allerlei vlakken is gegroeid. Zijn lovende woorden aan het adres van Honda en zijn team geven aan hoe vastberaden en toegewijd hij is. Dat is precies het juiste gedrag wat een team van haar coureur hoort te verwachten."

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024