Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel bij Mercedes terug uit racepensioen? "Geweldige kerel"

Kiezen voor een jong talent of het stoeltje geven aan een ervaren coureur? Mercedes wil snel deze knoop doorhakken voor de invulling van het zitje van Lewis Hamilton.

XPB 955487 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season startte vroeg dit seizoen. Nog voor de eerste race van het seizoen werd verreden, kondigde Lewis Hamilton aan dat hij in 2025 de overstap maakt van Mercedes naar Ferrari. Hierdoor kwam er direct een vacante positie vrij bij een topteam. De afgelopen weken werden vele, vele namen genoemd over wie volgend jaar naast George Russell bij Mercedes moet gaan rijden. Van Andrea Kimi Antonelli tot Alexander Albon en van Max Verstappen tot Fernando Alonso.

Ook de naam van de eind 2022 gestopte Sebastian Vettel viel veelvuldig. Zou het een optie zijn? Viervoudig wereldkampioen Vettel heeft zelf niet uitgesloten dat hij terug wil keren uit zijn racepensioen. "Ik heb toentertijd al gezegd dat het geen definitief nee was, omdat ik geloof dat alles een proces is. Misschien komt er een moment waarop ik graag terug wil keren. Dan moet ik het mentaal wel op een rijtje hebben, zodat het ook logisch is. Op dit moment gaat het echter ook heel goed zonder de Formule 1. Ik zeg niet definitief nee, maar ook niet definitief ja."

Mercedes-teambaas Toto Wollf is gecharmeerd van de Duitser, maar vindt het gespeculeer nu te voorbarig, zegt hij bij het Duitse Sky Sport. "Sebastian is een geweldige kerel en hij is ook een superster in onze sport. Ik denk ook dat hij nog steeds de snelheid heeft. Na drie of vier races in dit seizoen gaan wij een keuze maken over of we voor een jonge coureur of iemand met ervaring gaan. Optimaliseren we de korte termijn, of geven we een jongeling de kans om nog meer ervaring op te doen?"

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi