Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff ziet dat concurrentie Red Bull in het nauw drijft

Mercedes deed het tijdens de Grand Prix van Spanje verrassend goed met een derde en vierde plek tijdens de race. Dat zorgt logischerwijs voor de nodige vreugde bij de Duitse renstal én voor teambaas Toto Wolff, maar de Oostenrijker merkt ook dat er nog veel ruimte is voor verbetering.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes had het de afgelopen jaren lastig, maar het licht aan het einde van de tunnel is eindelijk in zicht. De derde en vierde plek van Lewis Hamilton en George Russell laten zien dat de Duitse renstal grote stappen in de goede richting zet. Teambaas Toto Wolff is dan ook dolblij met dit prachtige resultaat én de conclusies die het team nu kan trekken, benadrukt hij bij Sky Sport Germany.

"Het positieve punt is wel dat we weer wat sneller zijn geworden, want we eindigden tijdens de race natuurlijk als derde en vierde. We komen alsmaar dichterbij en dat maakt ons natuurlijk hartstikke blij." Toch is er nog werk aan de winkel om de aansluiting met de twee echte frontrunners, Max Verstappen en Lando Norris, te vinden. 

"We missen nog een paar tienden. Ik denk dat Hamilton richting het einde van de race echt alles uit de kast haalde zonder ergens iets te laten liggen, maar we zaten wel ver achter de winnaar. Maar we komen echt nog wel twee tot tweeënhalve seconde aan racepace tekort over de hele race en die moeten we ergens zien te vinden."

Richting het einde van de race nam Mercedes nog een groot risico door Hamilton op de zachte banden naar buiten te sturen, maar dat pakte uiteindelijk goed uit. "We wilden beide coureurs eigenlijk op de harde band zetten, maar toen we Russell eerder naar binnen haalden, bleek dat het allemaal steeds sneller ging op de baan. Toen hebben we besloten om Hamilton nog twee ronden door te laten rijden, zodat er zachte banden onder konden. Dat is altijd een groot risico, want je weet natuurlijk nooit of je dat haalt. Maar het pakte uiteindelijk goed uit."

Verstappen slaagde er in Spanje dus in om, weliswaar met een nipte voorsprong, de overwinning binnen te slepen. Maar wat verwacht Wolff van de race in Oostenrijk? "Ik denk dat Red Bull weer heel sterk zal zijn in Oostenrijk, want daar zijn ze normaal gesproken heel goed. Maar ik denk dat er verder drie of vier teams zijn die met elkaar kunnen strijden om pole en zeges. Wat die overwinningen betreft misschien niet helemaal, maar hopelijk komt dat snel."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership