Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Wolff ziet Hamilton floreren in de schaduw van Verstappen: "Briljant van Lewis"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is onder de indruk van de prestaties van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Mexico.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton liet een sterke race zien op de zondag in Mexico. Tijdens de kwalificatie was de zevenvoudig wereldkampioen net niet snel genoeg voor de eerste twee startrijen en moest hij de race vanaf de zesde positie naast Sergio Perez aanvangen. Hamilton zag de lokale held in de eerste bocht uitvallen en na een aantal rondes werd duidelijk dat de Mercedes-coureur de pace had om op jacht te gaan naar Daniel Ricciardo. In ronde 11 ging hij de AlphaTauri voorbij, en moesten de beide Ferrari-coureurs in hun spiegels gaan kijken.

Bij de eerste pitstops bleek dat de undercut van Hamilton de juiste strategie was en kwam hij al voor Sainz de baan op. Nadat de race kortstondig werd stilgelegd vanwege de crash van Kevin Magnussen, ving de Mercedes-coureur de herstart vanaf de derde positie aan. Hij wist in ronde 40 met moeite én een beetje gras de Ferrari van Charles Leclerc in te halen voor de tweede plek op het podium.

"Wie weet, het tempo is er wel"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft wel wat te zeggen over prestaties van zijn zevenvoudig wereldkampioen in Mexico. "De glimlach op ons gezicht komt omdat de auto sterk was. Toen Lewis eenmaal in vrije lucht reed, hadden we zoveel marge op de mediums. De rondetijden waren goed en ook de snelste ronde aan het einde," somt een vrolijke Wolff op aan Sky Sports.

"Er zijn nu al een paar weekenden waarin we zeggen dat we 'het hadden kunnen doen', maar het niet deden. Ik ben van mening dat we ons beter moeten kwalificeren. Waarschijnlijk zouden we met de snelheid op de rechte stukken niet zo competitief zijn geweest tegen Max, maar wie weet, het tempo is er wel."

"Het was een briljante, briljante rit van Lewis. We hebben van die schommelingen in de prestaties en we weten soms niet echt of de banden goed blijven. Slechts een paar graden baantemperatuur verschil en je zit buiten de marge."

"Dat heb ik hem vaker verteld dan hij wilde horen"

De teambaas gaat bovendien even terug in de tijd. "We hebben samen zo'n lange reis achter de rug", legt Toto uit, dit keer tegenover de pers, inclusief RacingNews365. "De afgelopen 12 jaar hebben we een band met elkaar opgebouwd, in verschillende situaties en ik ben van mening dat als hij een beetje support nodig heeft, we hem dat geven en ook andersom."

Bovendien heeft de Oostenrijker nog nooit over de talenten van Hamilton geaarzeld: "Ik heb nog nooit een millimeter aan Lewis zijn rijtalent getwijfeld en dat heb ik hem al vaker verteld dan dat hij wilde horen. En vandaag, je hebt hem gezien, het was de perfecte rit."

Bekijk hieronder de inhaalactie van Hamilton op Leclerc:

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen