Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff zorgt voor gefronste wenkbrauwen: "Ik kon niet geloven wat ik hoorde"

Toto Wolff liet zich na de Grand Prix van Emilia-Romagna kritisch uit over zijn pupil George Russell, die een crash had veroorzaakt met Valtteri Bottas. De teambaas van Mercedes was niet blij met de Brit, die volgens hem niet eens een inhaalpoging had moeten wagen, wetende dat het een Mercedes-coureur was die voor hem reed.

Wolff Bahrein 2021 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell had de wind tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna in de zeilen, terwijl Mercedes-coureur Valtteri Bottas het zwaar had. Het ging zelfs zo ver dat de Fin de ontketende Williams-coureur in zijn spiegels zag. Russell zette een inhaalpoging in, maar kwam met zijn droogweerbanden op het natte gedeelte van de baan.

Combineer dat met het gebrek aan downforce omdat zijn DRS open stond en je hebt brokken. Russell verloor de controle en nam Bottas mee zijn crash. Het was een harde klapper, waarna de Brit boos was op de Mercedes-coureur. Die was zich van geen kwaad bewust en ook teambaas Toto Wolff vond dat Russell niet best handelde.

Sterker nog, hij was er niet blij mee dat de coureur überhaupt probeerde om de Mercedes van Bottas in te halen. "George had die inhaalpoging nooit moeten maken, aangezien het circuit langzaam droger werd. Dat betekent dat je risico's moet nemen en de auto voor hem was een Mercedes. Als coureur mag je het algehele overzicht nooit uit het oog verliezen", zo impliceerde Wolff dat Russell niet voor de inhaalpoging had mogen gaan.

In de Engelstalige RacingNews365-podcast deelt gerenommeerd F1-journalist Dieter Rencken zijn zorgen over die uitspraken van Wolff. "Ik kon sommige dingen die ik hoorde niet geloven. Het is de taak van Russell om zijn best te doen voor het team waar hij voor rijdt, en dat is Williams. Het feit dat hij is opgeleid door Mercedes en dat zij over zijn toekomst beslissen, hoort geen invloed te hebben op zijn acties op de baan."

Volgens Rencken had Russell het recht om Bottas in te halen, of in ieder geval een poging te wagen. "Hij stond absoluut in zijn recht om het bij Valtteri te proberen op dat moment, op die plek, op die manier. Dat het uiteindelijk slecht afliep is weer een compleet ander verhaal."

"Het komt er op neer dat hij gewoon het recht had moeten hebben om Bottas in proberen te halen en de negende plaats van hem af te pakken. Dat was George's beste resultaat geweest en had de teleurstellende race in Imola vorig jaar (waar hij crashte achter de safety car, red.) meer dan goed gemaakt."

Maar als het aan Wolff lag, dan was dus niet gebeurd. Rencken verbaast zich daarover. "Dan krijg je opeens Wolff die zegt 'ik heb hem verteld dat hij gedegradeerd wordt naar de Renault Clio Cup als hij het niet goed doet'. Sorry, maar het is Russells taak om zo goed mogelijk te presteren en zo ver ik weet is dat wat hij probeerde. Het wijst op een bepaalde mate van arrogantie bij Wolff, en dat kan ik niet waarderen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"