Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worstelende Hamilton wil verbetering zien van Mercedes

Na zijn tweede plek in de kwalificatie is Lewis Hamilton tevreden, want hij was daarvoor erg aan het klungelen. Hij heeft er alles uitgeperst, maar baalt er wel van dat hij ondanks dat nog ruim twee tienden achter Max Verstappen stond in de tijdenlijst.

Lewis Hamilton kwalificeerde als tweede voor de Grand Prix van Frankrijk, voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas en achter Red Bull-coureur Max Verstappen. Het zag er gedurende het weekend echter lang naar uit dat hij op ruime achterstand van dat duo zou gaan eindigen, want de Brit had het lastig. Dat erkent hij in gesprek met onder meer RacingNews365 na afloop van de kwalificatie dan ook. "Het was helemaal niet makkelijk. Het is een lastig weekend geweest vanuit mijn kant. Ik worstel al het hele weekend met de auto en voelde me niet comfortabel met de balans van de Mercedes. Alle veranderingen maakten nauwelijks verschil en ik bleef maar worstelen. We hebben van alles veranderd en zelfs tien minuten voor de kwalificatie nog aanpassingen doorgevoerd", vertelt hij. Die veranderingen zorgden er eindelijk voor dat hij zich iets beter voelde in zijn W12. "Het was een hele goede kwalificatie voor mij. Elke ronde was goed en ik heb geen fouten gemaakt. Het was een van mijn meest vlekkeloze kwalificaties wat betreft mijn ronden. Mijn laatste ronde kon niet beter, sneller dan dit had ik niet gekund. Valtteri is ook al het hele weekend sterk geweest, dus ik ben over het algemeen blij met mijn prestatie." Toch was het gat naar de polesitter aanzienlijk, tot onvrede van Hamilton. "Mijn eerste ronde in Q3 was een goede ronde, maar ik was teleurgesteld dat ik alsnog drie tienden achterstand had op Verstappen. Toen we weer het circuit op ging wist ik me overal wat te verbeteren, nadat we een kleine verandering door hadden gevoerd tussen de runs door." "Beetje bij beetje haalde ik wat van mijn rondetijd af gedurende de ronde. Ik had de jacht geopend op die drie tienden, maar ik wist niet dat Verstappen nog een paar tienden sneller was gegaan. Goed werk van hem en zijn team, maar ik ben trots op mijn team dat we niet teveel in de war zijn gebracht door alle commotie op de achtergrond en gewoon de auto goed afgesteld hebben gekregen", zo doelt hij over de chassiswissel tussen hem en Bottas, die veel stof op deed waaien. Artikel gaat verder onder de afbeelding .

Mercedes en Red Bull hadden dit weekend weer niets te duchten van de andere teams, tot opluchting van Hamilton. In Monaco en Bakoe was dat wel anders. Toch voelde het nog niet best allemaal, erkent de zevenvoudig kampioen. "Ik wist niet wat ik dit weekend moest verwachten. Ik had hoop dat het beter zou gaan en dat is ook zo gebeurd, want we staan al het hele weekend in de top vier, maar het voelt nog niet geweldig. Natuurlijk zal het slechter aanvoelen voor de coureurs verder naar achter, maar we wisten dat Red Bull overal sterk is, of het nou wel of geen stratencircuit is." Er is dan ook werk aan de winkel voor Mercedes. "We hebben wat aspecten waar we echt aan moeten werken en die we moeten blijven verbeteren. Ik begreep dat we veel tijd verloren hier op de rechte stukken, dus we moeten daar achteraan gaan en er achter komen hoe dat komt." "Maar zoals ik al zei, het is goed dat we tweede en derde zijn, waardoor we tussen de Red Bull staan zodat we op zondag de druk op kunnen voeren. Het lijkt er echter op dat ze nog net wat beter zijn dan ze in Barcelona waren en dat ze vooruitgang hebben geboekt", zo doelt hij op het laatste 'normale' circuit waar op is geracet voordat het circus in Frankrijk neerstreek. Hamilton denkt in ieder geval niet dat hij op zondag kansloos zal zijn voor de overwinning. Zenuwen, daar heeft hij ook geen last van. "Ik ben niet nerveus voor de race. Op vrijdag was het niet best, op zaterdagochtend was het niet best, maar in de kwalificatie was het weer beter. Zondag zal het ook weer goed gaan denk ik, maar Red Bull was op vrijdag sneller dan wij in de lange run. Het wordt dan ook een uitdaging om hen te achtervolgen, maar hopelijk doen er zich kansen voor tijdens de race."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"