Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Worstelende Hamilton zet nieuwe Formule 1-zeges voorlopig uit zijn hoofd

Volgens Lewis Hamilton gaat het momenteel niet van een leien dakje bij Mercedes. Hij schat Ferrari en Red Bull hoger in en denkt dat hij de eerste races in ieder geval geen aansprak zal gaan maken op Grand Prix-overwinningen.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes maakt tijdens de testdagen nog geen onuitwisbare indruk, maar volgens vele concurrenten houdt Mercedes zich in en zijn ze wel degelijk snel.

Lewis Hamilton reed zaterdagochtend zijn laatste testmeters voorafgaand aan de start van het seizoen volgende week in Bahrein. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 vertelt hij over zijn ervaringen.

"We hebben ons programma af weten te werken en we hebben een goede betrouwbaarheid. Dat is in ieder geval positief. Iedereen heeft het lastig op dit hobbelige circuit."

Ferrari en Red Bull bovenaan

Volgens Lewis Hamilton is er voor zijn Mercedes heel veel werk aan de winkel in aanloop naar het begin van het seizoen. Momenteel staan ze namelijk niet bovenaan.

"We komen uit deze test wetende dat we nog veel werk aan de winkel hebben. Er is echter wel het vertrouwen dat we de problemen kunnen overwinnen, dat is er altijd."

"Op dit moment, iedereen kan dat zien, zijn wij niet het snelst. Ferrari lijkt het snelst te zijn, daarna Red Bull en dan misschien wij of McLaren. We staan op dit moment niet bovenaan", benadrukt hij.

Mercedes staat voor grote uitdaging

Vorig jaar kende Mercedes ook een tegenvallende testweek in Bahrein, maar ging Hamilton er tijdens de eerste race op hetzelfde circuit wel met de zege vandoor. Dit jaar denkt hij niet dat zijn team zo snel de problemen op kan gaan lossen.

"Nee, het ziet er heel anders uit. Het zal niet zo goed zijn als vorig jaar, toen we na de lastige testdagen aankwamen bij de eerste race. Dit keer zijn de uitdagingen veel groter. Het is niet makkelijk en het zal dit keer wat langer duren de problemen op te lossen, maar mij is wel verteld dat we nog veel pace kunnen vinden."

Hamilton wil nog niet aan de titel denken

Gevraagd of hij bang is dat hij niet eens kan strijden om zijn achtste titel komend jaar, durft Hamilton daar nog geen uitspraken over te doen. Ook al staat Mercedes er momenteel niet goed voor, hij denkt dat zijn team de inhaalslag misschien wel kan maken.

"Het is nog te vroeg om over een titel te denken, maar op dit moment denk ik niet dat we gaan strijden om overwinningen. Er zit echter wel potentie in de auto en we zullen veel moeten gaan leren."

"We moeten de potentie er uit weten te halen en alle problemen oplossen. Iedereen in de fabriek levert geweldig werk en doet zo hard mogelijk zijn of haar best", zo looft hij alsnog zijn team.

Al met al zit Hamilton nog niet heel comfortabel in zijn vel. "We moeten wat hordes nemen. Volgende week weten we beter hoe het precies zit met onze pace. Mensen zullen verrast zijn, want iedereen zegt dat we onszelf naar beneden praten. Dit jaar is het toch echt anders..."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"