Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan

Yuki Tsunoda lengte en gewicht

Hoe lang is Yuki Tsunoda? De Japanner maakt in 2021 zijn Formule 1-debuut als een van de kleinste coureurs ooit in de koningsklasse van de autosport. Er wordt vaak lacherig gedaan over zijn lengte, maar hoe lang is de AlphaTauri-coureur nou eigenlijk?

SI202103250832 hires jpeg 24bit rgb © Red Bull

Yuki Tsunoda staat om twee dingen bekend: het is een snelle racer, en hij is vrij klein van stuk. Vele fans en ook de Japanner zelf maken er geregeld grapjes over. Toen het officiële Formule 1-twitteraccount in een tweet vroeg wat Yuki Tsunoda in 2021 zou gaan doen, reageerde hij zelf: 'groeien', waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.

Het is geen geheim dat de AlphaTauri-coureur heel klein van stuk is, wat in zijn geval ook betekent dat hij relatief licht is. Dat kan voor verschillende voor- en nadelen zorgen, maar hoe lang is hij eigenlijk?

Hoe lang is Yuki Tsunoda?

Yuki Tsunoda is 1.59 meter lang en hij weegt zo'n 61 kilogram.

Daarmee is hij de kortste Formule 1-coureur op de grid, met afstand. Na hem komt Lando Norris, die 1.70 meter lang is. Fernando Alonso is een centimeter langer dan de Brit.

Wat zijn de nadelen van Tsunoda's lengte?

Je zou zeggen dat het een voordeel heeft om zo kort te zijn als Formule 1-coureur. In sommige gevallen is dat waar, maar niet altijd. Vroeger was het handig om zo kort mogelijk te zijn, zodat je ook minder gewicht meenam en de auto sneller was. Tegenwoordig zijn er regels die ervoor zorgen dat de langere coureurs minder hard worden gestraft voor het extra gewicht dat ze meenemen ten opzichte van de kortere coureurs.

De auto en de coureur worden nu samen gewogen en als een kleinere coureur voordeel heeft, dan zal er extra gewicht worden toegevoegd aan de wagen. Toch waren er ook wat moeilijkheden die om de hoek kwamen kijken toen Tsunoda zich voorbereidde op het nieuwe Formule 1-seizoen.

"Ik moet veel schuim in mijn monocoque toe laten voegen zodat mijn zitpositie verhoogd kan worden en ik de cockpit uit kan kijken. We moesten ook speciale pedalen laten maken, omdat ik er anders niet bij kwam met mijn voeten", aldus Tsunoda voorafgaand aan zijn eerste race.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'