Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Zieke, zwakke en misselijke Norris helemaal kapot na Spaanse GP

Dat Lando Norris met punten terugkeert uit Spanje, is een knappe prestatie. De Brit was namelijk flink ziek tijdens het raceweekend in Barcelona. Na afloop blikt hij terug op zijn zware zondag.

Norris sick Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lando Norris is dit weekend geveld door ontstoken amandelen, waardoor hij zich zwaar beroerd voelt. Toch zette hij door en kwalificeerde hij zich als elfde en finishte hij de Spaanse Grand Prix op zondag als achtste. De jonge Brit versloeg zijn teamgenoot zelfs, terwijl hij achteraf spreekt over een verschrikkelijk zware zondag.

"Het was een zware dag. Ik voelde me echt heel slecht voorafgaand aan de race, want ik ben getroffen door tonsillitis (een ontsteking van de keelamandelen, red.). Dat, in combinatie met de hoge temperaturen, zorgde ervoor dat dit één van de zwaarste races ooit was", zo laat Lando optekenen via de email, want na de race was hij fysiek niet in staat om voor de microfoons van het journaille te verschijnen.

Net als voor de race, toen Norris al overgevend en uitgeput te zien was op de camerabeelden, overlegde McLaren met een dokter of het wel verstandig was om hem te laten racen. Uiteindelijk deed hij dat wel, maar na de race moest hij meteen weer terug naar de dokter om door middel van vloeistoffen aan te sterken.

Norris liep achter de feiten aan

Zijn achtste plek is enorm knap, zeker omdat Norris door zijn situatie het hele weekend lang achter de feiten aanliep. Hij was niet eens aanwezig bij alle besprekingen en toch finishte hij boven zijn teamgenoot.

"Dit weekend stond ik op achterstand, want ik raakte veel energie kwijt aan het vechten tegen deze kwaal. Ik heb veel besprekingen moeten missen en dat was niet goed voor mijn weekend. Ik was zeker niet zo goed voorbereid op de race als normaal. Daarom ben ik dan ook heel blij met het resultaat van de Grand Prix", klinkt hij tevreden.

"Het team werkt enorm hard om performance uit de auto te persen, dus ik ben blij dat we punten mee terug naar huis kunnen nemen. Nu gaan we naar de data kijken om te zien of we nog meer uit de auto kunnen halen en om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor Monaco", zo is Lando nu al weer gefocust op de volgende race.

			© XPB
	© XPB

Seidl bedankt Norris en medische staf

Dat Norris als enige punten wist te scoren voor McLaren, komt hem op complimenten te staan van zijn teambaas Andreas Seidl. Hij benadrukt dat de gezondheid van zijn coureur op de eerste plaats komt, maar in samenspraak met de medische staf en de jonge Brit werd besloten om er voor te gaan. Dat pakte goed uit!

"We kunnen Lando niet genoeg bedanken. Hij heeft een echte vechtersmentaliteit getoond en hij heeft punten binnen gehaald voor het team. Natuurlijk hebben we er een dokter bij gehaald, want we zouden nooit Norris' gezondheid in gevaar willen brengen. Nadat de dokter groen licht gaf en Lando aangaf dat hij het wilde proberen, zijn we de race begonnen."

"Hij was het hele weekend niet lekker en daarom was het een uitdagende zondag. We zijn heel dankbaar voor de geweldige medische ondersteuning die hij heeft gehad, maar ook voor de steun vanuit het team. Het doel voor de komende dagen is nu duidelijk: zorgen dat hij goed zijn rust pakt en fit genoeg is om te racen in Monaco. Ik heb goede hoop dat dat gaat lukken."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"