Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull tast nog in duister over remproblemen Verstappen

Max Verstappen werd in de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten flink gehinderd door remproblemen. Heeft men al achterhaald wat eraan scheelde? Het simpele antwoord van de Red Bull-coureur: "Nee."

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wist zich in de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten op te werken van P6 naar de overwinning, maar makkelijk ging het allemaal niet. Hij werd gehinderd door remproblemen en dan met name de onvoorspelbaarheid ervan. Hij kon niet goed aanvoelen hoe de remmen bij bepaalde input zouden reageren.

Als de kampioen op de donderdag ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of men het probleem heeft kunnen achterhalen en wat het hem heeft gekost, moet hij het antwoord deels schuldig blijven.

"Nee, we weten dat nog niet. We moeten de remmen nog terug sturen naar de fabriek", zo vertelt Verstappen, om vervolgens in te gaan op de vraag hoeveel het hem gekost zou hebben: "Het gevoel was niet goed, ze deden met dezelfde input van mij niet wat ze normaal wel zouden doen."

"Wat dat concreet betekende voor de rondetijd weet ik, maar daardoor ben je gewoon minder constant. Het maakt ook dat je niet op dezelfde manier als normaal je banden kan managen."

Zeker op een circuit als COTA, met snelle bochten en hoge bandentemperaturen, telt dat zwaar mee. Ga maar na. Op de zaterdag vlogen we nog en op zondag niet meer. Dat terwijl we niks anders hebben veranderd aan de auto dan de remmen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak