Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Zo bereidt Bearman zich voor op zijn eerste F1-race

Na een hectische vrijdag voor F1-debutant Oliver Bearman heeft de 18-jarige Brit iets meer tijd om zich voor te bereiden op zijn allereerste Formule 1-race op zaterdag. Hij kijkt vooruit naar een Grand Prix waarin hij punten wil pakken.

Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Bearman had slechts één vrije training om zich voor te bereiden op de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. In die kwalificatie zette Bearman de Ferrari op P11 neer, hij kwam slechts 0,04 seconde tekort om Lewis Hamilton uit Q3 te houden. Bearman zag dat hij wat tijd had laten liggen in de kwalificatie. "Het grootste verlies zat erin dat ik mijn snelle ronde pas in mijn tweede rondje reed. Mijn eerste ronde was een beetje slordig in de derde sector en daar verloor ik veel tijd", legt hij uit aan onder meer RacingNews365.

"De banden waren niet meer optimaal in het tweede rondje en dat is mijn fout, al was dat rondje van mijn kant vrij behoorlijk. Maar de verschillen zijn zo klein, het is zoals het is", zegt Bearman. Voordat de jonge Brit de kwalificatie in ging, had teambaas Frederic Vasseur nog wel wat advies voor de jonge Brit. "Hij zei niet veel, maar wat hij zegt dat meent hij. Hij was heel duidelijk tegen me dat ik alles stap voor stap moest opbouwen en niet moest proberen om de held te uit te hangen. Vooral na de derde vrije training, dat al een goede sessie was. Zijn doel voor mij was om gewoon zo door te gaan en het stap voor stap op te bouwen."

Na zijn kwalificatie begon het voorbereiden op zijn eerste Grand Prix. "Als eerste zal ik een goede nacht hebben, denk ik zo. En dat moet ook wel, want er wacht een lange race. Mijn langste race tot nu toe, by far. Er moet nog een hoop geanalyseerd worden, vooral de langere runs in de derde oefensessie. En de procedures rond het starten en de pitstops, want daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Ik heb al wel een proefstart gedaan, maar had er wel een paar meer willen doen. Maar een start is beter dan geen proefstart. Het zal nog een drukke avond worden en hopelijk kan ik nog acht uur nachtrust pakken", blikte Bearman na de kwalificatie alvast vooruit op de uren die zouden komen.

'Hopelijk kan ik het waarmaken'

Met het Jeddah Corniche Circuit heeft Bearman zeker niet het makkelijkste circuit om te debuteren. Voelt hij zich fysiek gezien klaar voor de Grand Prix? "Dat laat ik je morgen (na de race, red.) weten", zo lacht de jonge Brit. "Het is een grote stap van de Formule 2 naar de Formule 1, als het gaat om het fysieke aspect. Ik heb me altijd voorbereid gevoeld om mijn debuut te maken. Ik heb voor deze mogelijkheid getraind, als deze kans zich aan zou dienen en dat is nu eindelijk het geval. Hopelijk kan ik het waarmaken en het goed doen."

Bearman vangt de race aan met nummer 38. Heeft dat nog een speciale reden? "Ik heb er niet voor gekozen. Als is de keuze zou hebben gehad, zou het 87 zijn. Dat is mijn racenummer en zal mijn nummer in de F1 worden, dus hopelijk kan ik dat snel gebruiken. Op dit moment is 38 gewoon het nummer dat ik heb gekregen."

De doel voor de jonge Brit tijdens de race in Djedda is duidelijk. "Ik wil punten pakken, geen fouten maken en het einde van de race halen. Ik moet proberen om narigheid te voorkomen en probeer ervaring voor mezelf mee te nemen", sluit Bearman af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China