Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Zo kan Lewis Hamilton kampioen worden tijdens de Grand Prix van Mexico

Lewis Hamilton heeft de mogelijkheid een heuse traditie in het leven te roepen. In 2017 en 2018 ging hij er in Mexico met de wereldtitel vandoor, dit jaar heeft hij de mogelijkheid exact hetzelfde te doen. De omstandigheden zijn ditmaal iets minder voordelig, dus heeft RacingNews365 uitgezocht wat de Britse Mercedes-coureur moet doen om zijn zesde titel te pakken.

Lewis Hamilton
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Lewis Hamilton heeft momenteel met zijn totaal van 338 punten een riante voorsprong van 64 punten op Valtteri Bottas. Om zichzelf zondag tijdens de Grand Prix van Mexico voor de zesde maal in zijn carrière tot wereldkampioen te kronen in de Formule 1, dient Hamilton veertien punten meer te scoren dan teamgenoot Bottas.

Met vijfentwintig punten te verdelen tijdens ieder resterend raceweekend, plus één extra voor de snelste ronde, is de kans zeker aanwezig dat Hamilton de titel in Mexico al bezegelt. Hamilton hoeft zijn voorsprong namelijk uit te bouwen van 64 naar 78 punten, het resterende aantal te vergeven punten. Als we kijken naar de onderlinge prestaties gedurende het seizoen van 2019, dan zien we dat de Britse Mercedes-coureur het in zeventien wedstrijden slechts eenmaal is gelukt om veertien punten meer te scoren dan zijn teamgenoot. In Hongarije zegevierde Hamilton (vijfentwintig punten) en kwam Bottas niet verder dan een schamele achtste plaats (vier punten).

Bekeken vanuit dit perspectief maakt Hamilton weinig kans om zondag veertien of meer punten dan zijn teamgenoot te scoren, maar een ieder die de Formule 1 ook maar een beetje volgt, weet dat juist op dergelijke bepalende momenten de meest onverwachtse dingen kunnen gebeuren. Met die gedachte in het hoofd kun je hieronder alle manieren bekijken waarop Hamilton in Mexico kampioen kan worden.

Hamilton wint, Bottas mist het podium
Mercedes mag dan twee opeenvolgende overwinningen achter de rug hebben, sinds de zomerstop heeft het team niet de meest dominante auto van het veld gehad. Hoe dan ook, als Hamilton het in Mexico weer voor elkaar krijgt de winst – zijn elfde van het seizoen – te grijpen, dan wordt hij kampioen wanneer Bottas vijfde of lager eindigt in de race. Het maakt in deze uitgangspositie ook niet uit of Bottas de snelste ronde pakt, de Brit heeft dan namelijk voldoende punten bijeen verzameld om niet meer bijgehaald te kunnen worden. In deze situatie scoort Hamilton exact veertien punten meer dan Bottas, wat zijn voorsprong naar 78 punten tilt. Wanneer Hamilton zelf de snelste ronde rijdt, moet Bottas niet hoger dan vierde eindigen.

Hamilton wordt tweede, Bottas zakt door het ijs
Wanneer Hamilton het in Mexico niet voor elkaar krijgt om met de overwinning aan de haal te gaan, dan moet hij hopen dat Bottas een draak van een wedstrijd kent. Als de Vliegende Fin als achtste eindigt, dan moet Hamilton tweede worden, wil hij de kroon in het Noord-Amerikaanse land al veiligstellen.

Hamilton wordt derde, Bottas scoort amper punten
In het meest onwaarschijnlijke scenario waar Hamilton in Mexico kampioen kan worden, eindigt de kopman van Mercedes als derde en scoort Bottas slechts een mager punt. Nu mag de Fin wellicht niet zo daverend gepresteerd hebben als zijn teamgenoot, dit seizoen is hij (op een uitvalbeurt na) geen enkele keer lager dan de achtste positie gefinisht. Overigens is Bottas dit seizoen slechts eenmaal buiten de punten geëindigd: in Duitsland belandde hij in de muur. Sterker: Bottas is sinds zijn debuut bij Mercedes in totaal slechts viermaal niet in de punten beland. Wanneer Hamilton de snelste ronde rijdt en derde wordt, is hij ook kampioen als Bottas negende wordt.

Vierde of lager betekent voorlopig nog geen titel voor Hamilton
Wanneer Lewis Hamilton als vierde eindigt, dan verdient hij twaalf punten en komt hij sowieso niet in aanmerking om in Mexico al de titel te pakken. Zelfs wanneer hij de snelste ronde rijdt, dan lukt het hem niet, ook als Bottas zonder punten afreist naar de Verenigde Staten.

Lewis Hamilton heeft in aanloop naar de Grand Prix van Mexico ook aangegeven geen haast te hebben met het vaststellen van zijn zesde wereldtitel, maar de kansen zijn op het Autodromo Hermanos Rodriguez ook niet in zijn voordeel. Is Hamilton in Mexico-Stad niet in staat wereldkampioen te worden, dan zal hij de race daarop, in de Verenigde Staten, wel een veel grotere kans maken.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Optimaal voorbereid beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix? Luister dan hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, met Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt