Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Zo kijk je de Indy 500 live op tv

Je zou het haast vergeten, maar naast de Formule 1 GP van Monaco wordt er vandaag nog een grote racewedstrijd gehouden. In Indianapolis zal gestreden worden om de winst in de legendarische Indy 500. Bekijk in dit artikel hoe je de Indy 500 live op TV kunt bekijken.

Indy 500 2024 Alex Palou
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske Entertainment: Matt Fraver

Dit is hoe laat de Indy 500 op tv wordt uitgezonden

Gaat Rinus 'VeeKay' van Kalmthout vandaag in de voetsporen treden van landgenoot Arie Luyendyk? De Nederlander start de 108e editie vanaf de zevende startplek, na een spectaculaire kwalificatie. De race in Indianapolis, in 1990 en 1997 gewonnen door Luyendyk, start lokale tijd om 12:45 uur en om 18:45 uur Nederlandse tijd. De echte racefans kunnen dus na de Formule 1 GP van Monaco direct genieten van de Indy 500. 

Wie de race in Nederland via de televisie wil volgen, kan dat alleen doen via Ziggo Sport. De 108e editie van de Indy 500 zal om 17:00 uur Nederlandse tijd al worden voorbeschouwd in het Ziggo Sport Race Café XXL.

De coureurs krijgen om 18:38 uur het welbekende 'Drivers, start your engines' signaal, waarna de race enkele minuten later zal aanvangen. Uiteraard komen voorafgaand aan de race ook vele andere tradities aan bod.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"