Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zo kijk je live de launch van de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen

Deze donderdag, 15 februari 2024, gaat het doek van de nieuwe RB20 af en zal de nieuwe F1-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez aan de wereld worden getoond.

RB19 livery launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het Formule 1-seizoen gaat bijna van start. Over een kleine week staan de testweken voor de deur en de week daarna gaat het echt beginnen. Het begin van februari staat traditioneel gezien in het teken van de onthullingen van alle F1-bolides. Red Bull is het laatste team dat het doek van de nieuwe wagen zal trekken. De RB20, de twintigste Formule 1-auto ontworpen door het team, zal deze donderdag worden onthuld. Alles wat je moet weten over de launch zetten we voor je op een rijtje.

Hoe laat begint de Red Bull-launch

De Red Bull-launch begint op donderdagavond 15 februari om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Waar vindt de Red Bull launch plaats?

Dit jaar wordt de nieuwe Red Bull-bolide gewoon onthuld in de Formule 1-fabriek van het team in Milton Keynes, Groot-Brittannië. Daarbij zullen teambaas Christian Horner en coureurs Max Verstappen en Sergio Perez aanwezig zijn. Ook de twee dames die namens Red Bull mee zullen doen in de nieuwe F1 Academy Series, Hamda Al Qubaisi en de Nederlandse Emely de Heus, zullen aanwezig zijn.

Het is een scherp contrast met vorig jaar, toen Red Bull nog naar New York afreisde voor de onthulling van de wagen waarmee Verstappen 19 races won. Dat had toen vooral te maken met de bekendmaking van het motorpartnership met Ford. Dit jaar doet Red Bull het rustiger aan.

Wat kan ik allemaal verwachten van de Red Bull-launch?

De vorige twee jaren liet Red Bull tijdens de onthulling weinig tot niets zien van haar nieuwe auto. In 2022 waren de nieuwe technische reglementen net ingegaan, dus wilde het team logischerwijs nog geen geheimen prijs geven. Vorig jaar was het een hele operatie geweest om de nieuwe auto naar New York te verschepen, maar dit jaar zouden we wel eens getrakteerd kunnen worden op het echte werk.

Eerder deze week zagen we de auto namelijk al op de baan tijdens een 'geheime' shakedown op Silverstone. De auto is dus helemaal klaar en de testdagen staan ook al voor de deur, dus er is weinig reden om de auto in zijn geheel geheim te houden. Ferrari, Mercedes en veel andere teams hebben ook al hun kaarten getoond. Zal Red Bull volgen? Pakken ze groots uit omdat het hun twintigste bolide is?

Sowieso kunnen we de eerste reacties verwachten van Max Verstappen, Sergio Perez en teambaas Christian Horner. Daarbij zal het natuurlijk over de nieuwe auto en het nieuwe seizoen gaan. Hoe gaat het met ze, hebben ze zin in het nieuwe jaar en wat zijn hun verwachtingen? Op die vragen krijgen we ongetwijfeld antwoord. Alle onrust omtrent de persoon Horner zal naar verwachting niet worden behandeld op het podium.

Hoe kijk ik live de Red Bull-launch 2024?

Red Bull zendt de onthulling van de RB20 via YouTube (zie de video onderaan) live uit voor alle F1-fans wereldwijd. Om 20:30 Nederlandse tijd zal de stream beginnen en binnen een half uur wordt als het goed is het doek van de RB20 afgehaald.

RacingNews365 is aanwezig in Milton Keynes en zal uitgebreid stilstaan bij de onthulling van de RB20. Hou daarom de site in de gaten voor al het nieuws en alle ontwikkelingen vanuit Groot-Brittannië.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China