Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Zolang Red Bull competitief is, blijft het team in de Formule 1"

Meer dan eens gaat het gerucht rond in de Formule 1-paddock dat Red Bull de Formule 1 de rug zal toekeren. Toro Rosso-teambaas Franz Tost verwacht dat het team altijd in de Formule 1 zal blijven, als Red Bull om de prijzen kan blijven strijden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull is bezig met zijn vijftiende seizoen in de Formule 1 en is één van de top teams op de grid. Toch wordt wel eens beweerd dat het team waarvoor Max Verstappen uitkomt van plan is te vertrekken uit de koningsklasse van de autosport. Dit is klinkklare onzin, aldus Franz Tost.

Volgens de teambaas van Toro Rosso is Red Bull zeer geïnteresseerd in de Formule 1, zolang het team over een goede auto beschikt. "Red Bull is een merk dat wil winnen en dat moet winnen. We moeten niet vergeten dat het team al vier keer kampioen is geworden", vertelt Tost in de Formule 1-podcast Beyond the Grid. "Als de auto van Red Bull competitief genoeg is, het team een motorleverancier heeft die een competitieve krachtbron levert en het team kan strijden om overwinningen en wereldtitels, dan zie ik geen reden dat Red Bull zou stoppen."

Naast deze winnaarsmentaliteit van de energiedrankfabrikant is het voor Red Bull vanuit een marketingperspectief zeer interessant om actief te blijven in de F1, aldus Tost. "Ik ken geen andere sport waar de naamsbekendheid van het merk Red Bull zo effectief werkt als in de Formule 1. Vergeet niet dat de Formule 1 een wereldwijde sport is. We zullen zien wat de toekomst brengt. Zolang Red Bull competitief blijft, dan hoop ik dat het team in de F1 blijft."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365. Hierin wordt door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel gesproken over onder andere de zaak rondom Ferrari's motor.

4 reacties

    Breaking Dit is de nieuwe Williams, inclusief nieuwe kleurstelling