Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Zoon Enzo Ferrari: "De Formule 1 zal er vanaf 2021 anders uitzien"

De nieuwe bolides zullen pas in 2022 in gebruik worden genomen door de verschillende Formule 1-teams. In 2021 moeten de teams echter al rekening houden met de invoering van de budgetcap. Dat houdt in dat de teams nog maar een bepaald bedrag per jaar mogen uitgeven aan de ontwikkeling van de bolide.

Piero Ferrari laat tegenover Radio Sportiva weten dat hij denkt dat de Formule 1 vanaf 2021 niet meer hetzelfde zal zijn als voorheen. "De F1 heeft altijd voorop gelopen wat betreft het ontwikkelen van nieuwe technische mogelijkheden. Tegenwoordig kost het echter veel geld om nog iets nieuws te ontwikkelen, terwijl men aan de andere kant zoekt naar manieren waarop zowel de kleinere als de grote teams kunnen strijden tegen elkaar."

"Door de invoering van de budgetcap zal de Formule 1 er vanaf 2021 in ieder geval heel anders uit komen te zien", wat volgens de zoon van Enzo Ferrari een redelijk goede ontwikkeling is. "Men moet de nieuwe technische mogelijkheden natuurlijk niet uit het oog verliezen, daar is de F1 groot mee geworden en dat moet men er ook in houden, maar niet tegen iedere prijs natuurlijk."

"Ik ben het er bovendien mee eens dat men de invoering van de nieuwe regels een jaar heeft uitgesteld. Dat geeft de kleinere teams weer wat lucht in deze moeilijke tijden waarin we wellicht zelfs zonder publiek races moeten rijden. Dat is een mogelijkheid en ik denk ook zeker dat het zin heeft om twee races in één weekend te rijden."

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco