Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

1000 Grands Prix: de favoriete Formule 1-race van Michael Schumacher

Over een kleine anderhalve week wordt in Sjanghai de duizendste Formule 1 Grand Prix verreden. Tijd voor de prominenten uit het wereldje om terug te blikken op hun favoriete Grand Prix. In deze editie: zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Schumacher 2000
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Grand Prix van Japan, 2000

Onderstaande quotes van Michael Schumacher komen uit het boek 'Michael Schumacher - Driving Force'.

"Het moment waarop ik in Japan over de finish reed, dat was onbeschrijfelijk. Mij werd daarna herhaaldelijk gevraagd wat mijn gevoel op dat moment was, maar nooit wist ik de juiste woorden daarvoor te vinden. Ik denk ook niet het gevoel van dat moment (Schumacher won zijn eerste wereldtitel met Ferrari, red.) in woorden te vangen valt.

Ik was vooral verschrikkelijk gelukkig. Ik wist niet wat ik daarmee aan moest op het moment dat ik nog in de cockpit zat. ik sloeg zo hard tegen het stuur, dat het team vreesde dat het kapot was. Voor de zekerheid heeft Ferrari dat stuur uit de roulatie gehaald. Ik zat echter gevangen in mijn auto, terwijl ik van pure vreugde op het punt van ontploffen stond. Het was me immers eindelijk gelukt, na al die jaren vol teleurstellingen.

Na die uitbarsting van vreugde ben ik blijven rijden. Terwijl de tranen over mijn wangen stroomden, was het alsof ik van buitenaf naar mezelf keek. Toen ik in het parc fermé aankwam, stond het team op me te wachten. Wát een geweldig moment. Iedereen stond te juichen met lachende gezichten en stralende ogen. Ik kon iedereen wel kussen, maar gelukkig stond mijn vrouw Corinna tussen hen.

De Formule 1 is een fascinerende wereld. Je bent voortdurend op zoek naar de limiet, de limiet die elke ronde weer ergens anders ligt. Dat gegeven vind ik zo mooi. Als je er over een lange periode in slaagt die limiet te benaderen, zoals bijvoorbeeld tijdens een race, geeft dat zoveel voldoening. Die sensatie is enorm."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen