Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Abiteboul: "Dubbele puntenfinish Renault beloning voor onze goede auto"

Renault-teambaas Cyril Abiteboul is zeer te spreken over het bijzondere raceweekend in Japan, dat zijn team afsloot met beide auto's in de punten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault F1

Na afloop van de kwalificatie leek het een teleurstellend weekend te gaan worden voor het Renault-team. Daniel Ricciardo bleef steken op een zestiende startpositie, waarna Nico Hulkenberg tot overmaat van ramp door technische problemen niet verder kwam dan plek vijftien. Het kon wel eens een lastige race gaan worden in Suzuka voor het Franse team.

Tijdens de Grand Prix kwam het team plots echter heel sterk voor de dag. Hulkenberg werkte zich op tot de tiende plaats en zijn Australische teamgenoot deed daar met de zesde plaats zelfs nog een schep bovenop. Het resulteerde na afloop in een blije Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault.

"Het was een bizar weekend. Op zaterdag reden we door de tyfoon geen enkele meter, waardoor alles zondag perfect moest zijn. Tijdens de kwalificatie ging het echter helemaal mis, omdat beide auto's problemen hadden. We gaven echter niet op en bleven gefocust. Het team heeft een puike prestatie geleverd door beide auto's klaar te krijgen voor de race."

"Beide coureurs kenden voor het eerst in tijden een probleemloze start, waarna ze allebei een paar mooie inhaalacties maakten. In het vervolg van de race waren we één team. Ik wil Nico daarvoor graag bedanken, omdat hij Daniel voorbij liet, waardoor we uiteindelijk meer punten hebben kunnen behalen."

"Het is een mooie beloning voor ons, aangezien we de laatste races veel pech hebben gehad met onze goede auto, die in staat is om elke race punten te scoren", zo luidt de conclusie van Abiteboul.

Overigens onderzoekt de FIA het remsysteem van het Franse team. Na protest van Racing Point bestaat dus de kans dat de Grand Prix van Japan voor Renault nog een vervelend staartje krijgt.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Japan 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Japan en alle verrichtingen van Max Verstappen.

4 reacties