Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Abiteboul ziet de Formule 1 nog lang niet elektrisch worden

Renault-teambaas Cyril Abiteboul verwacht niet dat de Formule 1 de komende jaren de brandstofmotoren overboord gooit. "De huidige batterijtechnologie staat dat niet toe."

Ocon renault wintertest
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

De elektrische Formule E wint aan populariteit, maar dat is voor Renault-teambaas Cyril Abiteboul geen reden om aan te nemen dat de Formule 1 ook elektrisch wordt. Om de huidige prestaties en beleving te kunnen garanderen blijven brandstofmotoren voorlopig noodzaak, meent de 42-jarige Fransman in gesprek met Autocar.

"Ik zie geen elektrische Formule 1 voor mij, omdat we immers een zeer hoog energielevel nodig hebben om 300 kilometer af te kunnen leggen met zeer hoge snelheden”, zegt Abiteboul. "Op dit moment is er geen batterijtechnologie die dezelfde energiedichtheid kan bieden als de huidige brandstofmotoren, die worden ondersteund met hybride techniek. Renault lanceert dit jaar hybride personenauto’s. Elektrificatie en de verbrandingsmotor vullen elkaar dus aan, ze werken niet tegen elkaar."

Hij voegt er aan toe te verwachten dat Renault in de Formule 1 blijft. "Het is nu aan ons om te presteren. Dan krijgen we minder vragen over onze aanwezigheid in de sport."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1