Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Abu Dhabi pakt uit met meerdere wijzigingen aan Grand Prix-circuit

De afgelopen jaren was er veel commentaar op de Grand Prix-organisatie in Abu Dhabi. De race aldaar, traditioneel gezien de laatste van het seizoen, zorgt vaak voor weinig spektakel. Dat moet nu veranderen, want er zullen wijzigingen door worden gevoerd aan de lay-out van het circuit.

Het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi staat nou niet bekend om haar spectaculaire races, terwijl de laatste jaren steevast de laatste race van het seizoen is. Inhalen is erg lastig op het circuit, maar dat moet snel verleden tijd zijn. Er zullen namelijk enkele wijzigingen worden doorgevoerd aan het circuit ontworpen door Hermann Tilke. Hieronder is de lay-out te zien zoals deze er op dit moment uitziet.

Twee secties zullen op de schop gaan. Eerder deze week liet de organisatie dat weten, zonder prijs te geven om welke delen van het circuit het ging. Een foto op de website verraadt echter welke wijzigingen er zullen worden doorgevoerd. De Grand Prix-organisatie wil daarbij voor meer spektakel en in haalacties zorgen. Het gaat om de sectie bestaande uit bochten vijf, zes, zeven en de sectie bestaande uit bocht elf tot en met veertien. In beide gevallen zullen de chicanes (vijf en zes & elf en twaalf) verdwijnen. In plaats daarvan komt er een scherpere hairpin-achtige bocht in de eerstgenoemde sectie en een lange zwiepende bocht aan het einde van de andere sectie die op de schop zal gaan. Het betekent dat de laatste drie races van het seizoen zullen worden verreden op circuits met een aangepaste lay-out of een totaal nieuw circuit. In Australië zijn er dit jaar allerlei wijzigingen doorgevoerd, terwijl de voorlaatste race van het jaar in Saoedi-Arabië helemaal nieuw is op de kalender. Check hieronder een impressie van de nieuwe lay-out in Abu Dhabi, waar we dit jaar wie weet wel de beslissing zullen zien in de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"