Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Advocaten Newey onderhandelen over vervroegd Red Bull-vertrek'

Het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull Racing lijkt steeds dichterbij te komen en dat levert ook weer nieuwe speculaties op. Zo meldt BBC Sport dat Newey onderhandelt met Red Bull om al begin 2025 bij een ander team aan de slag te kunnen.

Newey Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het einde van Adrian Newey bij Red Bull Racing lijkt binnenkort toch echt te worden aangekondigd. Daarmee dreigt het huwelijk tussen de topontwerper en het team, waar hij sinds 2006 aan verbonden is, op zijn einde te lopen. Newey won met Red Bull zes constructeurskampioenschappen en onder zijn bewind won Sebastian Vettel vier wereldtitels, terwijl de teller bij Max Verstappen tot dusver op drie kampioenschappen staat.

BBC Sport meldt nu dat de Brit aan het onderhandelen is over een vertrek bij Red Bull, waardoor hij vrij zou zijn om begin 2025 bij een ander team aan de slag te gaan. Een woordvoerder van het team zei daar het volgende op: "We hebben op dit moment geen commentaar."

RacingNews365 had al vernomen dat Newey Red Bull aan het einde van het seizoen zal verlaten. Het contract van de Brit loopt echter tot en met het einde van 2025 en zou naar verluidt een periode van 12 maanden van concurrentiebeding bevatten, waardoor hij theoretisch tot 2027 niet bij een ander team aan de slag kan gaan.

Maar volgens het Britse medium zijn de advocaten van Newey bezig met een vervroegd vertrek en zal hij vrij zijn om vanaf volgend jaar al aan de slag te kunnen gaan bij een ander team, zo vertellen hooggeplaatste bronnen dicht bij Red Bull en Newey aan BBC Sport. Dat zou dus ook betekenen dat hij in staat is om op tijd te beginnen met het werk aan de 2026-auto bij welk team dan ook. En dat is een cruciale stap, omdat er in dat jaar nieuwe reglementen van kracht zullen zijn en het hele veld zo op zijn kop kan worden gezet.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'