Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Albon: "Hamilton stuurde persoonlijk bericht na botsing in Brazilië"

Alexander Albon zag in de Grand Prix van Brazilië een mogelijk podium aan zijn neus voorbijgaan dankzij een touché met Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur was logischerwijs zeer teleurgesteld, maar voelde zich wel enigszins getroost door zijn collega. Hamilton verontschuldigde zich na afloop persoonlijk bij hem.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton ging na afloop van de Grand Prix van Brazilië, waarin hij Alexander Albon in de voorlaatste ronde van een podium beroofde, verder dan alleen een publiekelijke verontschuldiging. De Red Bull-coureur vertelt ten overstaan van RacingNews365 dat Hamilton hem ook persoonlijk benaderde met een bericht.

"Natuurlijk doet het zeer om een podium te verliezen op deze manier, maar er zullen in de toekomst nog voldoende kansen komen om die droom alsnog in vervulling te laten gaan. Het hielp ook wel dat Hamilton zich netjes gedroeg na afloop van de race. Hij voelde zich er duidelijk rot over, hij stuurde mij een persoonlijk bericht waarin hij zich verontschuldigde", zo vertelt Albon.

Hamilton kwam na een gevecht met Pierre Gasly als derde over de lijn, maar werd na een tijdstraf teruggezet naar de zevende positie. Albon finishte uiteindelijk ruim buiten de punten.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Beluister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel de vooruitblikken op de race.

4 reacties