Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo houdt Calderon aan als testrijder

Tatiana Calderon blijft testcoureur van Alfa Romeo. De Colombiaanse werd in 2017 door Sauber aangetrokken als ontwikkelingscoureur, een samenwerking die in 2019 een vervolg krijgt.

Alfa Romeo bevestigde vandaag (vrijdag) dat Tatiana Calderon aanblijft als testcoureur van het team. De Colombiaanse, die vorig jaar in Mexico voor het eerst in een moderne Formule 1-auto stapte, is uiteraard opgetogen met haar contractverlenging.

"Ik ben erg blij dat ik mijn werkzaamheden als testcoureur voort kan zetten. Het team heeft geweldige stappen gemaakt de voorbij jaren en het is dan ook een voorrecht dat ik met zulke ervaren mensen mag blijven werken." Teambaas Frederic Vasseur is eveneens blij met de nieuwe deal: "We zijn onder de indruk van de toewijding en vaardigheden van Tatiana. Ze heeft mooie dingen laten zien toen ze de kans kreeg voor ons te rijden en is van grote waarde voor het team." Naast haar verplichtingen als Alfa Romeo's testcoureur komt Calderon dit jaar als eerste vrouw ooit uit in de Formule 2, waarin ze het onder andere opneemt tegen de Nederlander Nyck de Vries en Mick Schumacher.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China