Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

'Alfa Romeo overweegt uit de Formule 1 te stappen'

Alfa Romeo gaat haar contract met Sauber F1 mogelijk niet verlengen na 2021. De Italianen hebben nog een partnership met het Formule 1-team van Sauber, maar de FCA-groep waartoe Alfa Romeo behoort lijkt een einde te willen maken aan de samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo.

Giovinazzi Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De Gazzetta dello Sport laat weten dat Alfa Romeo mogelijk de Formule 1 zal verlaten na afloop van het 2021-seizoen. Het Italiaanse autobedrijf heeft een aflopend partnership-contract bij het F1-team van Sauber lopen en dat lijkt na 2021 niet meer verlengd te worden. Volgens het Italiaanse medium is de keuze een gevolg van de fusie tussen de autogroepen FCA (waaronder bijv. Fiat en Alfa Romeo vallen) en de PSA-groep (o.a. Peugeot) die eerder deze week officieel werd bekrachtigd. Deze fusie (Stellantis-groep) heeft als gevolg dat de strategie binnen de bedrijven en merken die onder de groep vallen veranderd zullen worden.

Een van de eerste stappen die men wil ondernemen is het veranderen van de marketingstrategie bij de verschillende merken die onder de groep vallen. Op dit moment kan de sponsoring van Alfa Romeo aan Sauber F1 naast een partnership ook als een marketingstrategie worden gezien. Alfa Romeo is namelijk ook de hoofdsponsor en naamgever van het Formule 1-team.

Mocht Alfa Romeo op korte termijn besluiten om definitief haar partnership op te zeggen met Sauber F1, zal het contract gedurende 2021 naar alle waarschijnlijkheid gewoon gerespecteerd worden.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Alfa Romeo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"