Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

'Alfa Romeo overweegt uit de Formule 1 te stappen'

Alfa Romeo gaat haar contract met Sauber F1 mogelijk niet verlengen na 2021. De Italianen hebben nog een partnership met het Formule 1-team van Sauber, maar de FCA-groep waartoe Alfa Romeo behoort lijkt een einde te willen maken aan de samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo.

Giovinazzi Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De Gazzetta dello Sport laat weten dat Alfa Romeo mogelijk de Formule 1 zal verlaten na afloop van het 2021-seizoen. Het Italiaanse autobedrijf heeft een aflopend partnership-contract bij het F1-team van Sauber lopen en dat lijkt na 2021 niet meer verlengd te worden. Volgens het Italiaanse medium is de keuze een gevolg van de fusie tussen de autogroepen FCA (waaronder bijv. Fiat en Alfa Romeo vallen) en de PSA-groep (o.a. Peugeot) die eerder deze week officieel werd bekrachtigd. Deze fusie (Stellantis-groep) heeft als gevolg dat de strategie binnen de bedrijven en merken die onder de groep vallen veranderd zullen worden.

Een van de eerste stappen die men wil ondernemen is het veranderen van de marketingstrategie bij de verschillende merken die onder de groep vallen. Op dit moment kan de sponsoring van Alfa Romeo aan Sauber F1 naast een partnership ook als een marketingstrategie worden gezien. Alfa Romeo is namelijk ook de hoofdsponsor en naamgever van het Formule 1-team.

Mocht Alfa Romeo op korte termijn besluiten om definitief haar partnership op te zeggen met Sauber F1, zal het contract gedurende 2021 naar alle waarschijnlijkheid gewoon gerespecteerd worden.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Alfa Romeo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde