Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Allereerste publieke Red Bull-optreden Verstappen: één probleem, twee races om zeep

Slechts drie dagen nadat Max Verstappen wordt aangekondigd als Red Bull Junior vertegenwoordigt hij voor het eerst publiekelijk de energiedrankjesfabrikant. Het weekend op de Nürburgring wordt er een met twee gezichten. Een terugblik.

Verstappen F3 2014
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat in 2014 hard met Max Verstappen. Slechts een paar dagen nadat hij als Red Bull Junior wordt aangekondigd, reist hij af naar de Nürburgring voor het drieluik aldaar in de Formule 3 Euroseries. Weg zijn de Van Amersfoort Racing-kleuren op zijn bolide. De auto laat de bekende Red Bull-kleurstelling zien en ook de helm van het jonge talent heeft de verplichte Red Bull-makeover gekregen.

Van toegenomen druk heeft Verstappen absoluut geen last daar op de Nürburgring, daar waar de nodige Nederlandse fans lang de baan zitten. Hij pakte de poleposition én de overwinning in race één en lijkt op weg naar opnieuw de zege in race twee als motorproblemen roet in het eten gooien. Verstappen valt uit en wordt dubbel gestraft, omdat hij ook een gridstraf van tien plaatsen aan de broek krijgt voor het aan moeten spreken van een nieuwe motor. 

Eén motorprobleem, twee races om zeep. Althans, daar lijkt het op, maar Verstappen maakte zoals hij later in de Formule 1 ook regelmatig zou doen van de nood een deugd. In plaats van bij de pakken neer te zitten, rijdt hij een daverende inhaalrace, die hij beloont met zijn tweede podiumplaats van het weekend: derde. Het is een derde plaats die hij viert als een overwinning.

Bekijk de hoogtepunten van dat drieluik aan races hieronder.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld