Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Alonso benoemt olifant in verfoeide Honda-kamer: "Daarom nu graag samenwerken"

Her en der gingen de gefronste wenkbrauwen in de hoogste stand toen duidelijk werd dat Fernando Alonso tot en met 2026 bij Aston Martin blijft en dus gaat samenwerken met Honda. Was hij niet helemaal klaar met de Japanners die voor McLaren ooit een 'GP2-motor' bouwde?

Alonso Honda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als RacingNews365 zitting neemt in een mediacall met Fernando Alonso na diens aankondiging van contractverlenging, praat hij in eerste instantie luchtig over Honda, alsof er in het verleden niks heeft gespeeld. Hij geeft aan dat Honda juist één van de factoren is die hem tot contractverlenging verleid heeft, zo niet dé belangrijkste.

"Het was voor mij belangrijk dat ik een deal voor meerdere jaren kon sluiten, in ieder geval tot en met 2026", zo legt hij uit. "Dan gaan de nieuwe reglementen in en dan hebben we de beschikking over de nieuwe windtunnel en Honda als nieuwe (motor, red.)-partner."

"Het was voor mij juist belangrijk dat Honda aan boord is voor 2026 en dat ook Aramco ook een grote partner is. Dat is de grootste en beste partner ter wereld. We hebben ongelooflijk talentvolle mensen in dienst en die zullen op hun beurt ook allemaal profiteren van die nieuwe windtunnel. Al die factoren maken het seizoen 2026 erg aantrekkelijk."

Honda in het hart gesloten?

De olifant in de kamer is nog niet genoemd en dus grijpt één van de journalisten de kans aan om te vragen naar wát hij nu ziet in Honda. Heeft hij bijvoorbeeld met Honda gesproken? Alonso lijkt de vraag te begrijpen.

"Honda boekt zoveel successen in de auto- en motorsport, niet alleen in de Formule 1. Het is een bedrijf dat ik altijd gerespecteerd heb. Het is ook een bedrijf waarmee het niet werkte bij McLaren nadat men terugkeerde in de sport, maar in de jaren erna hebben ze alle problemen opgelost, tot het punt waarop ze nu de sport domineren. Ze zijn de wereldkampioenen van de afgelopen drie jaar."

"Ik denk dan ook dat het uitganspunt voor 2026 al heel erg goed is. Zeker de combinatie met Aramco zie ik als een win-winsituatie en ik waardeer de Japanse cultuur, zoals iedereen wel weet. We komen net uit Japan, waar ik een speciale helm droeg, iets wat ik in het verleden ook heb gedaan. Ik heb ook een Japanse tattoo op mijn rug, dus de linkjes zijn er."

"Het project is heel aantrekkelijk en na de ervaringen met McLaren Honda, evenals na de ervaring met Honda in IndyCar (hij viel met motorproblemen in kansrijke positie uit in de Indy 500, red.), hebben we een nieuwe kans gekregen om samen te werken. Dat is voor mij een groot voorrecht."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen