Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso is 'extreem blij' met derde tijd: "We gaven niet op"

Fernando Alonso heeft tijdens de kwalificatie in China revanche genomen nadat hij tijdens de sprintrace een paar uur daarvoor uitviel én een straf ontving. De Spanjaard start zondag op de tweede startrij.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij mag dan wel de oudste coureur van het veld zijn, de langzaamste is Fernando Alonso zeker niet. Hij reed de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China, nadat hij eerder op de dag een teleurstellende sprintrace had. Hij viel namelijk uit na contact met Carlos Sainz.

Het resultaat van de kwalificatie was een stuk beter, maar het ging alsnog niet van een leien dakje voor de Spanjaard. Hij verloor namelijk al veel tijd in de eerste sector, legt hij uit. "Ik verloor toen iets van twee tienden in twee bochten. Dus ik wist, of ik moet doorgaan, of ik moet de ronde afkappen. Maar we gaven niet op. We hebben gedurende de hele ronde gepusht en hebben een goede rondetijd gereden."

Alonso zag bovendien verbetering ten opzichte van hoe de auto zich gedroeg in de sprintrace: "De auto is verbeterd ten opzichte van zaterdagochtend. We hebben een aantal set-up wijzigingen doorgevoerd en laten we hopen dat we dit morgen kunnen omzetten in punten."

Heel veel kon er in aanloop naar de kwalificatie niet meer veranderd worden aan de auto. "Het was hetzelfde voor iedereen. Je kunt de auto niet helemaal veranderen, want je zit al in het ritme van het weekend maar je kan nog steeds wat set-up wijzigingen doen. Een aantal dingetjes zijn er om de balansproblemen tegen te gaan en een aantal andere dingen zijn een gok. We weten het antwoord niet, maar ik ben extreem trots op het team. We geven niet op, maar we zijn nog niet in de positie waar we willen zitten, maar we blijven vechten", aldus Alonso.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco