Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Gelaten Alonso in niemandsland in Bahrein: "Precies zoals verwacht"

Was hij vorig jaar nog de grote verrassing van de eerste race van het seizoen, ditmaal kwam Fernando Alonso niet in het wedstrijdbeeld voor in Bahrein, met uiteindelijk een teleurstellende P9 als resultaat.

Alonso  race Bahrain  2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij liet de F1-wereld bij de seizoensopener van 2023 versteld staan door in de GP van Bahrein naar het podium te rijden. Een jaar later ziet de wereld er voor Fernando Alonso en Aston Martin heel anders uit. Het verschil met rivalen Mercedes, Ferrari en McLaren is groot, het gat naar Red Bull immens. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen probeert realistisch te blijven.

"Alles is precies gegaan zoals we hadden verwacht. Uit onze simulaties bleek dat we rond P9 zouden rijden, met niet veel strijd voor onze neus, de top 4 teams liggen ver voor op ons", reageerde Alonso toch wat teleurgesteld tegenover de media, waaronder RacingNews365. "De McLarens reden 18 seconden voor ons en de Saubers (Stake F1, red.) 28 seconden achter ons. We reden echt in niemandsland", aldus Alonso die naar P9 reed, met achter hem teamgenoot Lance Stroll op P10.

In de kwalificatie reed Alonso nog naar P6, maar in de race was hij bij lange na niet in staat om die positie vast te houden. "Ik denk dat we zeker snelheid missen. Ik denk dat de snelle ronde tijdens de kwalificatie iets is om te bestuderen, waarom we daar juist zo snel waren. De race was normaal, de ronde in de kwalificatie was uitzonderlijk."

Andere filosofie

De start van vorig seizoen wierp Aston Martin direct op als een van de topteams. Na de zomer zakten de resultaten flink weg, maar desalniettemin zijn de verwachtingen ook voor dit jaar weer hoog. Alonso legt uit hoe het team daar mee omgaat. "Toen ik met kerst en in januari naar de fabriek ging, waren de verwachtingen heel realistisch. We wisten welke stappen we gingen zetten in de winter. Ik denk dat we de filosofie van hoe we het kampioenschap benaderen volledig hebben veranderd. We beginnen vanuit een goed startpunt en vervolgens willen we continu stappen vooruit zetten."

"Vorig jaar hebben we alles op het begin van het seizoen gezet en konden toen niet meer reageren op het hogere tempo van de topteams. Dit jaar hebben we meer hoop op goede prestaties tijdens het tweede deel van het kampioenschap."

Belangrijk daarbij is wel dat het team nu ook al snel stappen gaat zetten. "We moeten het natuurlijk de komende races ook al laten zien, maar ik heb daar vertrouwen in. We starten nu op hetzelfde punt als waar we eindigden vorig jaar in Abu Dhabi. Nu is het aan ons om een zelfde soort stap als McLaren in 2023 te maken en een sterker team te worden."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs